Fotó: mtkbudapest.hu

Ifi BL: Az Ajax csak egy erősen véleményes 11-essel tudta legyőzni az MTK-t - a 92. percben büntetőt hibáztunk

Az Ifjúsági Liga rájátszásában a sok hiányzóval felálló MTK maximálisan helytállt az Ajax ellen és csak egy vitatható büntetővel szenvedett vereséget.
Csakfoci.hu 2023. február 8., szerda 19:59
Fotó: mtkbudapest.hu
Az Ifjúsági Liga rájátszásában a sok hiányzóval felálló MTK maximálisan helytállt az Ajax ellen és csak egy vitatható büntetővel szenvedett vereséget.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. február 8., szerda 19:59

Az MTK már az első percben vezetést szerezhetett volna: Agougil adott haza rosszul, Molnár lecsapott a labdára, elgurította a kapus mellett, de a kapufát találta el.

A 7. percben veszélyeztetett először az Ajax: Boerhoutot 8 méteres lövését védte szépen Csenterics. Ezt követően a hollandok ugyan fölényben játszottak, de az MTK védelme remekül zárt. Sőt, a 27. percben ismét a hazaiak előtt adódott lehetőség: Barkóczi lőtt éles szögből, de Setford kitolta a labdát. A szünet előtt Boerhoutot-nak volt még egy  gurítása 17 méterről, Csenterics azonban a helyén volt.

A második félidő elején Misehouy 22 méteres lövéssel veszélyeztetett, de Csenterics ezúttal is magabiztos volt.

Az 58. percben Varga húzta el a lábát Banelnek, de úgy tűnt a tizenhatoson kívül, a játékvezető azonban 11-est ítélt. Misehouy a jobb alsóba rúgta a büntetőt.

A 75. percben Van Bohemen lőtt mellé 19 méterről, majd Misehouy közeli löketét ütötte ki Csenterics.  A 92. percben egy kezezés után 11-eshez jutott az MTK. Kovács Mátyás azonban nagyon gyengén lőtte a 11-est, amit Setford könnyedén fogott.

Győzelmével az Ajax jutott a nyolcaddöntőbe.

Ifi BL, rájátszás:

MTK Budapest U19 - Ajax Amsterdam U19 0-1 (Misehouy 59. – 11-esből)

MTK Budapest: Csenterics - Varga D. (Lépő 76.), Csernák, Matviiv, Anokye - Mensah, Szőke, Horváth A. - Molnár Á., Kovács M. - Barkóczi (Vasvári 76.)

Ajax: Setford - Alders, Gooijer, Henry, van Bohemen - Gorter, Misehouy, Agougil - Kalokoh, Boerhout, Banel

Címkék: #MTK #Ajax #ifi BL
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz