A Fradi-stadionban született meg a sztárcsapat magyar fociakadémiája - fotók, videó

A Szent Pál Akadémia FC és az olasz Internazionale közötti, kedden kötött megállapodásnak köszönhetően egy új hazai futballakadémia született.
Dudás Gábor 2018. március 20., kedd 21:24
A Szent Pál Akadémia FC és az olasz Internazionale közötti, kedden kötött megállapodásnak köszönhetően egy új hazai futballakadémia született.
Szerző: Dudás Gábor 2018. március 20., kedd 21:24

A világ számos pontján tevékenykedő akadémiai rendszer első Olaszországon kívüli európai megállapodását a magyar Szent Pál Akadémia Futball Clubbal kötötte az Interrel. A 110 éves milánói Internazionale 2008-ban indította az "Inter Academy" nevű programját, amely több dél-amerikai és ázsiai akadémiában 15000 játékossal dolgozik.

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én képviselhetem az Intert ezen a jeles alkalmon – mondta a sajtótájékoztatón Javier Zanetti, az Inter alelnöke, aki játékosként klubcsúcsot jelentő 858 meccsen viselte a csapat fekete-kék mezét. - Az Inter Akadémiának köszönhetően világszerte olyan edzők segítik a fiatalokat, akik már komoly tapasztalattal rendelkeznek. Ezzel az alappal pedig a fiatalok is lehetőséget kapnak arra, hogy valóra váltsák álmaikat, most már itt, a magyarországi Inter Akadémián is - idézi nyilatkozatát a fradi.hu.

Az együttműködés aláírása után a Groupama Arénában megtartották az Inter Academy-Szent Pál Akadémia FC első bemutató edzését is, ezt a kék-feketék legendája, egykori csapatkapitánya és jelenlegi alelnöke, Zanetti tartotta a Groupama Arénában. Az argentin ikon Gera Zoltánnal, Thomas Dollal és uruguayi Fernano Gorriaránnal is társalgott a keddi összejövetelen a ferencvárosiak közül.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz