Ők lehetnek ott az Eb-n a magyar U17-es válogatottal - jön a főpróba

A magyar U17-es válogatott a jövő szerdán kezdődő Európa-bajnokság előtt utolsó mérkőzését játssza csütörtökön délután, Törökország fiataljai ellen.
Dudás Gábor 2017. április 27., csütörtök 6:49
A magyar U17-es válogatott a jövő szerdán kezdődő Európa-bajnokság előtt utolsó mérkőzését játssza csütörtökön délután, Törökország fiataljai ellen.
Szerző: Dudás Gábor 2017. április 27., csütörtök 6:49

Mint ismeretes, az U17-es csapat március végén, drámai körülmények között harcolta ki az Európa-bajnoki részvételt, és vasárnap kezdte meg a közvetlen felkészülést a horvátországi tornára. Szélesi Zoltán 22 játékost hívott meg az összetartásra, közülük 18-an lehetnek tagjai a tornára nevezett együttesnek. Érdekesség, hogy a még bővebb névsorban ott szerepel a nagyjából egy hónapja magyar állampolgársági esküt tett, norvég származású Torvund Alexander neve is.

 

Csütörtökön, 15 órától az ugyancsak Eb-résztvevő török válogatottal mérkőzik meg a magyar csapat Telkiben, ez lesz az elitkör és az Eb közötti időszak egyetlen felkészülési találkozója. Többre nem is lenne már idő, szombaton ugyanis elutazik a válogatott Horvátországba, szerdán pedig pályára lép első csoportmérkőzésén, a franciák ellen.

- Fontos meccs előtt nálunk. Nemcsak azért, mert ez lesz az első és utolsó felkészülési mérkőzésünk az Európa-bajnokság előtt, hanem mert a játékosoknak a kijutással járó eufóriából és hurráhangulatból vissza kell csöppenniük a valóságba. Két lábbal kell a földön állnunk, ha sikeresek szeretnénk lenni. Felkészülési meccset játszunk Törökország ellen, de mi tétmeccsként fogjuk fel. Finomítanunk kell a csapatjátékunkat, belőni a játékosok fizikai mutatóit, miközben úgy játsszuk a saját játékunkat, hogy azért alkalmazkodnunk kell az ellenfélhez is. Sérülések miatt néhány új játékos is bekerült a keretbe, az előttünk álló összecsapás az ő számukra is jó alkalom a bizonyításra. A csapattagoknak az akadémiákon és külföldi elitklubokban kell bizonyítania, még a válogatott stábja sem tudja kikérni őket, amikor szeretné, alkalmazkodnunk kell az UEFA előírásaihoz. Sajnálom, hogy emiatt csak április 23-án tudtuk megkezdeni a közös munkát, de mindent megteszünk, hogy felkészülten utazzunk Horvátországba, ebben nagy segítségünkre lesz a törökök elleni meccs – mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.

A MAGYAR U17-ES VÁLOGATOTT BŐ KERETE:

Kapusok: Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Kovács Péter (DVSC), Oroszi István (FTC)

Védők: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Opavszky Balázs (Vasas), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Arday Dominik (Vasas), Bolla Gergő (Illés Akadémia), Molnár Alex (Aschaffenburg), Majnovics Martin (Mattersburg)             

Középpályások: Csonka András (FTC), Lipóth András (FTC), Szoboszlai Dominik (Salzburg), Daróczi Zoltán (Puskás Akadémia), Schön Szabolcs (Ajax), Kiss Tamás (Illés Akadémia)

Támadók: Szerető Krisztofer (Stoke City), Csoboth Kevin (Benfica), Timári Norman (Puskás Akadémia), Bencze Márk (Vitesse), Szendrei Norbert (Honvéd-MFA), Torvund Alexander (Vasas)

 

U17-ES EB, A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORT-PROGRAMJA

Május 3. (szerda), 14 óra, Velika Gorica: MAGYARORSZÁG – Franciaország

Május 6. (szombat), 16 óra, Lucko: Skócia – MAGYARORSZÁG

Május 9. (kedd), 16 óra, Lucko: Feröer-szigetek – MAGYARORSZÁG

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Kazincbarcika
Varga József
Az NB II-ben 8. Kazincbarcika ajánlatot tett Varga Józsefnek, aki később a klub szakmai munkájában is szerepet kaphatna. A játékos egyelőre nem döntött. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz