„Elitkör? Ott is lehet esélyünk!” - magabiztosak az U19-es siker szereplői

Demjén Patrik a rövidpasszos játékot, Kleisz Márk pedig Michael Boris munkáját emelte ki.
Budai László 2016. november 18., péntek 10:01
Demjén Patrik a rövidpasszos játékot, Kleisz Márk pedig Michael Boris munkáját emelte ki.
Szerző: Budai László 2016. november 18., péntek 10:01

Az U19-es válogatott komoly sikert ért el, miután sikerült továbbjutnia az Eb-elitkörbe. A mieink az olasz-svájci-örmény csoportból tudták kivívni a folytatást. A Digi Sport Reggeli Start című műsorában az MTK kapusa, Demjén Patrik, és a Vasas labdarúgója, Kleisz Márk mesélt élményeiről.

- Nagy dolgot vittünk véghez, hiszen nem volt egy könnyű csoport – kezdte Demjén Patrik. – Ami dönthetett, hogy a fejlődőképességünk nagy volt. Régebben inkább kontrákra játszottunk, de most kialakítottunk egy olyan rövidpasszos játékot, ami nagyon illik hozzánk, ezt be is bizonyítottuk. Az olaszok elleni meccsen az ellenfél kicsit lenéző is volt, a játékoskijáróban is próbálták azt sugallni, hogy ők a jobbak. De nem is tudták, milyen játékot játszunk. Szerintem lehet esélyünk az elitkörben is, bizakodóak vagyunk.

A fiatal kapust korábban többször is szóba hozták a Liverpool együttesével, és ő is külföldi karrierben gondolkodik.

 

- Topklubban képzelem el a jövőmet, úgy vélem, lehet esélyem egy nagyobb csapatba is bekerülni, de ez sok mindentől függ. Kell hozzá jó edzésmunka, szerencse, meccsteljesítmény és az elitkör is számíthat.

Kleisz Márk edzőjét, Michael Borist és a csapatmunkát emelte ki.

- Teljesen egy csapatként küzdöttünk, mindenki tudta, hogy mi a feladata a pályán, és hogy milyen célért küzdünk. Ez volt a legfontosabb. Mindenki a lehető legtöbbet próbálta kihozni magából a pályán, ez meg is látszott – mondta Kleisz, majd az U19-es szövetségi edző munkájáról beszélt. - Nem fog fel semmit hibának, hanem azt mondja el, hogy mit csináljunk másképp, és hogyan tegyük ezt. Ez nagy segítség. Az utánpótlással is próbálják azt játszatni, amit a felnőttekkel. Bernd Storck is folyton kinéz az edzésünkre, tanácsokat ad, elmondja, mit hogyan kellene.

A Vasas fiatalja hétvégén újabb nagy feladat előtt áll, hiszen a Fradi ellen kell bizonyítania az NB I-ben.

- Teljesen bízom benne, hogy a Fradit ismét el lehet kapni, remélem, sokáig folytatjuk a szériánkat. A játékoskeret és a körülmények is megvannak ehhez.

A csakfoci.hu nemrég részletes cikkben elemezte ki a korosztályos nemzeti csapat sikerét - erről bővebben ebben a cikkben olvashatsz, kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz