Csoportharmadik lett, de jó esélye van az elitkörre az U17-es válogatottnak

Férfi U17-es válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott Izlanddal a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, és a harmadik helyen zárta a viadalt. A továbbjutásra jó esélyünk van, de az elitkörbe kerülésünk csak a többi csoport befejezése után válik hivatalossá.
Csakfoci Admin 2021. október 28., csütörtök 20:02
Férfi U17-es válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott Izlanddal a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, és a harmadik helyen zárta a viadalt. A továbbjutásra jó esélyünk van, de az elitkörbe kerülésünk csak a többi csoport befejezése után válik hivatalossá.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. október 28., csütörtök 20:02

Férfi U17-es válogatottunk az észtek elleni magabiztos, 3-0-s siker és a georgiaiak ellen peches körülmények között elvesztett összecsapás (0-1) után Izland ellen játszotta le a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó mérkőzését - írja az mlsz.hu. A képlet egyszerű volt, győzelem esetén biztos lett volna a továbbjutó hely, a döntetlennél viszont már nem a saját kezünkben lett volna a sorsunk a csoport második helyének megszerzése szempontjából. (a csoportok első két helyezettje biztosan résztvevője lesz a tavaszi elitkörnek, valamint az összes csoport négy legjobb harmadikja is készülhet majd a folytatásra).

Szélesi Zoltán a védelemben nem változtatott az előző mérkőzésekhez képest, a középpályára viszont bekerült Mihály Bálint, a támadósorba pedig Klausz Milán és Nagy Dávid. Az izlandiak számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény, hiszen egy döntetlen és egy vereség után mindössze egy ponttal várták a találkozót.

I. félidő

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a magyar csapat, ám akcióink nagy részét nem tudtuk lövéssel befejezni, ígéretes helyzetben többször is rossz megoldást választottak támadóink. Az izlandiak kevesebbszer jutottak el a kapunkig, mégis veszélyesebbek voltak, Pécsi Árminnak két alkalommal is védenie kellett, egyszer pedig Kokovai Csongor mentette meg csapatunkat a kapott góltól egy izlandi ziccer végén egy utolsó pillanatos szereléssel.

A szünetig nem született gól, és miután 45 perc játék után az észtek vezettek Georgia ellen, a torna utolsó félideje előtt nem álltunk az első két hely valamelyikén.

II. félidő

Szélesi Zoltán a szünetben egyet cserélt, Barkóczi Benedek állt be Klausz Milán helyére. A második félidő magyar lehetőségekkel kezdődött, de az izlandiak kapusát továbbra sem tudtuk próbára tenni. Az idő múlásával a vendégek számára egyre sürgetőbb lett a támadójáték erősítése, miközben a magyar válogatott is egyértelműen a győzelem kiharcolására törekedett, így lüktető, izgalmas volt a játék.

A 79. percben Barkóczi Benedek éles szögből leadott lövését védte az izlandi kapus, egy perccel később Pécsi Ármin elképesztő bravúrral hárított egy vendégziccert, az ellentámadást ismét Barkóczi lövése zárta, a kapus szögletre mentett. Ebben a periódusban rendezetlenebb izlandi védelemmel találták szembe magukat a támadóink a labdaszerzéseket követően, de a befejezések nem voltak kellően pontosak. A 85. percben Menyhárt Barnabás távoli lövése kevéssel tévesztett célt, a 89. percben pedig Lisztes Krisztián 13 méteres löketét ütötte szögletre a kapus. Az ellentámadásnál egy nagy izlandi helyzet is kimaradt, majd ismét mi veszélyeztettünk, újabb nagy védésre kényszerítve az ellenfél kapusát. A hosszabbítás roppant izgalmasra sikeredett, gól azonban nem született, 0-0-lal zárult az összecsapás.

A csoport másik mérkőzésén Észtország 1-0-ra nyert Georgia ellen, ezzel megnyerte a csoportot, a magyar válogatott a harmadik helyen zárt. Az Eb-selejtező elitkörébe az első két helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is kvalifikál, jelenleg a magyar válogatott a legjobb csoportharmadik, de négy csoportnak még nincs végeredménye (a legjobb csoportharmadik kiszámításánál a csoportok negyedik helyezettje elleni eredmények nem számítanak bele, így a mieink három ponttal rendelkeznek ebben az összevetésben az észtek legyőzése miatt).

– Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk győzelemmel zárni a tornát, még akkor is, ha a továbbjutásra jó esélyük van az elért eredményeinkkel. Végig az történt a pályán, amire számítottunk, dominálni tudtunk, a mérkőzés végéhez közeledve egyre több helyzetet alakítottunk ki, a befejezések azonban nem voltak pontosak. Nem érheti kritika a játékosokat, a szokásos két és fél éves felkészülés helyett mindössze néhány összetartáson tudtak részt venni a válogatottban az ősz folyamán. Bár szerettünk volna eredményesebben szerepelni, a csapatjátékunk összességében jól működött, ám sok játékelemben kell még fejlődnünk a folytatásban – fogalmazott a mérkőzés után a szövetség honlapjának Szélesi Zoltán.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz