Fotó: mlsz.hu

A Gerát váltó Szélesi: "Hol dominánsabban, hol egy kicsit alárendeltebb szerepben képzeljük el a csapatot"

Szélesi Zoltán, az U21-es labdarúgó-válogatott új szövetségi edzője olyan mentalitású játékosokat szeretne beválogatni a jövőben, akik győzni akarnak, és mindent megtesznek a pályán a sikerért.
Csakfoci.hu 2024. március 20., szerda 18:41
Fotó: mlsz.hu
Szélesi Zoltán, az U21-es labdarúgó-válogatott új szövetségi edzője olyan mentalitású játékosokat szeretne beválogatni a jövőben, akik győzni akarnak, és mindent megtesznek a pályán a sikerért.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 20., szerda 18:41

A játékosként 28-szoros válogatott szakember számára nem ismeretlen az U21-es keret, mivel már a fiatalabb korosztályokban együtt dolgozott a játékosokkal. A 42 éves tréner az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy karaktereket keres, akik elég játékpercet töltenek a pályán klubjaikban, emellett pedig jó formát mutatnak.

- Nem lehet úgy nekimenni egy mérkőzésnek sem, hogy nincsen bennünk győzni akarási vágy, legyen az most jelen esetben Moldova, Kazahsztán vagy majd a spanyol válogatott, amellyel még az év végén találkozunk. Természetesen a meccstervek is eszerint alakulnak: hol kicsit defenzívebb, hol offenzívabb játékstílussal készülünk, hol dominánsabban, hol egy kicsit alárendeltebb szerepben képzeljük el a csapatot - mondta Szélesi Zoltán, majd hozzátette, nincsen keretek közé szorítva, többek között Marco Rossi szövetségi kapitány is abba az irányba próbálja terelni, hogy saját maga hozza meg a döntéseket.

Megjegyezte, ha a felnőtt nemzeti együttesnek szüksége van egy játékosra, akkor természetesen azonnal rendelkezésre bocsátja, mivel szerinte az U21-es a felnőtt válogatott előszobája.

Szélesi kiemelte, a Moldova elleni felkészülési meccsen nem a labdabirtoklásra fognak berendezkedni, hanem stabil védekezésből a lehető leggyorsabban szeretnének gólra törni.

Az U21-es válogatott csütörtökön 18 órakor Moldovát fogadja felkészülési mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, öt nappal később pedig Kazahsztánban játszik Eb-selejtezőt, amely ősszel további három mérkőzéssel fejeződik be. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz