Fiatal magyar focistákat tanított a pedofíliával vádolt tanár - jönnek a kihallgatások

Kínos ügyben kell a rendőrségen tanúskodniuk a fiatal labdarúgóknak.
Dudás Gábor 2017. február 13., hétfő 11:07
Kínos ügyben kell a rendőrségen tanúskodniuk a fiatal labdarúgóknak.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 13., hétfő 11:07

Vétlenül ugyan, de egy rendkívül kellemetlen ügy kapcsán kell ezekben a napokban a Honvédhoz tartozó labdarúgó akadémia tagjainak és munkatársainak a rendőrség rendelkezésére állniuk. Információink szerint szexuális kényszerítés, és kiskorú veszélyeztetése miatt folyik büntetőeljárás egy olyan személy ellen, aki a Magyar Futball Akadémiánál szerződésben álló tanintézmény vezető tanárként rendszeresen oktatta az MFA növendékeit is. Az ügyben tanúként az akadémia játékosait és munkatársait is megkereste a rendőrség.

 

Pár héttel ezelőtt idehaza jelent meg egy hír arról, hogy a rendőrség szerint kiskorút molesztált a zuglói Egressy Gábor szakgimnázium tanára, és a férfit előzetesbe is helyezték. A rendőrség akkor megerősítette az Origónak, hogy szexuális kényszerítés, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak büntetőeljárást az ügyben, egy fővel szemben. A férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, január 12-én pedig előzetes letartóztatásba helyezték. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány gyereket érint az ügy, és azt sem, hogy a zaklatás iskolán belül történt-e.

Hogy ez a kellemetlen ügy miért téma egy futballoldalon? Nos, a zuglói Egressy Gábornak együttműködési megállapodása van a Magyar Futball Akadémiával. Úgy tudjuk, a meggyanúsított tanár az iskola egyik vezetője egyébként, aki rendszeresen oktatott MFA-fiatalokat is.

Az együttműködésről azt kell tudni, hogy a kispesti akadémia játékosainak nem kell az "Egressybe" járniuk, hanem a tanárok látogatják meg őket a Bozsik-stadionban, és ott tartanak órákat az akadémia épületében berendezett tanteremben. Információink szerint ezért nem is meglepő az, hogy több MFA-játékosnak is tanúskodnia kell majd a következő napokban az ügyben indított bűnügyi nyomozás során.

Szögezzük le: az említett Magyar Futball Akadémia minden szempontból vétlen az ügyben, de az együttműködési megállapodás miatt a kirobbant ügy hatással lehet az intézmény mindennapjaira és az ott futballozókra is. Természetesen megkerestük az akadémia alapítóját, George F. Hemingwayt is a kellemetlen ügy miatt.

Pár napja jelent meg a sajtóban, hogy a vád szerint a zuglói Egressy Gábor szakgimnázium egyik tanára kiskorút molesztált. A Magyar Futball Akadémiának együttműködése van az intézménnyel és úgy hírlik, hogy a tanár is tanított akadémistákat.
- Erről az ügyről csak annyit szeretnék mondani, hogy akit a vád szerint a tanár molesztált, nem a Magyar Futball Akadémia növendéke.

Akadnak olyan feltételezések is, mely szerint fiatal focistát is molesztálhatott a tanár.
- Megismételném: akit a vád szerint a tanár molesztált, nem a magyar futball akadémia növendéke.

Önöknek az intézmények között meglévő partnerség miatt lesz bármilyen kötelezettségük az ügyben a nyomozóhatóságok felé?
- Általánosságban mondhatom, hogyha bármiben kérik a segítségünket, akkor azt megadjuk, mert mindannyiunk közös érdeke, hogy a pedofilokat távol tartsuk a fiataloktól és az oktatástól.

A csakfoci.hu úgy tudja, hogy az elkövetkező napokban, több fiatal labdarúgót hallgat meg tanúként a rendőrség, és ahogy ilyenkor lenni szokott, az MFA edzőit, alkalmazottait is megkérdezik, láttak -e, tapasztaltak -e valamit mindabból, ami miatt a rendőrség nyomozást indított.

Így add a csakfoci.hu-t a mobilod főképernyőjéhez!

 
 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz