Mészöly Géza: "Sokat segítene, ha az NB I-es mezőnyt 16 csapatosra emelnék" - a Haladás az élvonalat célozza meg

Az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás szakmai vezetője, Mészöly Géza beszélt a zöld-fehér klub jövőjéről, a szezon terveiről és a feladatokról.
Póczik Dávid 2022. július 9., szombat 11:22
Az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás szakmai vezetője, Mészöly Géza beszélt a zöld-fehér klub jövőjéről, a szezon terveiről és a feladatokról.
Szerző: Póczik Dávid 2022. július 9., szombat 11:22

A Haladás is érzi, hogy nem könnyű visszajutni az NB I-be, mégis a következő szezonban az a cél, hogy egy olyan domináns csapatunk legyen, amely ismét versenyben lehet azokkal a csapatokkal, amelyek az első osztályba kerülésért küzdenek

- kezdte Mészöly Géza a Mokkában.

A Haladás szakmai vezetője beszélt az új igazolásokról, és arról, milyen szezont predesztinál a szombathelyi klub elé.

- Az új játékosok személyében szombathelyi kötődésű srácokat választottunk. Nagyon elkötelezettek és ezt a közönség is nagyon jó néven veszi. Nagyon-nagyon bízunk benne, hogy a közös sikeresség meglesz, ehhez pedig a közönség nélkülözhetetlen, viszont az is igaz, hogy joggal várja el a közönség azt, hogy mindent tegyen meg a csapat. Az elmúlt bajnokságban volt pár olyan hazai mérkőzés, ami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A végére viszont összeállt, és a célját elérte a csapat. Tavaly előtt 11. volt a Szombathely, tavaly 6., úgyhogy bízunk benne, hogy idén is tudunk feljebb lépni.

Azt kell látni, hogy a fiatal, magyar játékosoknak jelenleg a második liga a pozíciójuk. Nagyon bízunk benne, hogy - akár a Haladásban is - sok olyan fiatal van, aki érdemes arra, hogy az első osztályban játsszon majd. Természetesen ezen sokat segítene, ha az NB I-es mezőnyt 16 csapatosra emelnék, erről sokat hallani és én nagyon bízom benne, hogy ez sikerül. Akkor a fiatalok megmutathatják magukat az első osztályban és a külföldieket kiszoríthatják.

- Természetesen kellenek olyan játékosok is, akik nem helyiek és ugyanúgy elszántak. A csapategységünk tavaly is egész jól működött, de ezt még szeretnénk ebben az évben erősíteni, hogy egy igazi csapategységgel tudjunk egy sikeres szereplést biztosítani. Vannak rövid- és hosszú távú céljaink is, a hosszú távú célok között az is szerepel, hogy egyszer a Haladás európai kupamérkőzést tudjon majd játszani.

Mészöly korábban dolgozott vezetőedzőként Újpesten, Győrben, Szombathelyen és a Vasasnál is, az interjú zárásában pedig arról beszélt, hogy szakmai vezetőként mi lesz a feladata.

- Megpróbálok azzal a rutinnal - ami az évek alatt felhalmozódott - segíteni a csapaton, ismerem a közeget és úgy érzem, hogy a szakmai meglátásaimmal tudom majd segíteni a sikerességet. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz