EKL: "A Fehérvárnak nagyon gyors, technikás és gólérzékeny játékosai vannak" - rotálni fog a Köln a Vidi ellen

Steffen Baumgart vezetőedzőt és a Köln szélsőjét, Florian Kainzt kérdezték az újságírók a szerda délutáni sajtótájékoztatón. 
Privacsek András 2022. augusztus 17., szerda 17:29
Steffen Baumgart vezetőedzőt és a Köln szélsőjét, Florian Kainzt kérdezték az újságírók a szerda délutáni sajtótájékoztatón. 
Szerző: Privacsek András 2022. augusztus 17., szerda 17:29

Steffen Baumgart vezetőedző újságírói kérdésre elárulta, hogy a német válogatott támadón, Mark Uth-on kívül minden labdarúgójára számíthat csütörtök este - olvasható a molfehervarfc.hu-n. A hazaiak trénere azt sem titkolta, hogy rotálni fog, azt azonban már nem árulta el, hogy pontosan hány helyen változtat a legutóbbi, RB Leipzig elleni kezdőcsapaton. Steffen Baumgart - akinek ez lesz az 1. FC Köln vezetőedzőjeként az első nemzetközi tétmérkőzése - külön kiemelte, hogy olyan élményben lesz része a csapatnak az EKL-rájátszásában, amely nem minden évben adatik meg az 1 FC. Köln számára. Érdekességképp azt is megtudtuk a németek edzőjétől, hogy korábban egy alkalommal már találkozott ellenfélként Michael Borisszal, igaz akkor Baumgart még játékos volt, míg csapatunk vezetőedzője a másik együttes trénere volt - azt az összecsapást Michael Boris csapata nyerte meg.

Florian Kainz - aki ellen múlt héten az RB Leipzig - 1. FC Köln bajnokin Szoboszlai Dominik piros lapot érően szabálytalankodott - azt nyilatkozta a sajtótájékoztatón, hogy a ma délelőtti edzés előtt videón alaposan kielemezték a Vidit és arra jutottak, hogy egy rendkívül jó minőségű ellenféllel szemben kell kiharcolniuk a továbbjutást. Csapatunkról azt mondta, hogy főleg a széleken tudunk veszélyt jelenteni, hiszen mindkét oldalon nagyon gyors, technikás játékosaink vannak, a csatáraink pedig gólérzékenyek, ugyanakkor nem a Vidivel, hanem saját magukkal kell foglalkozniuk, hiszen hazai pályán nem is lehet az kérdés, hogy a saját akaratukat kell érvényesíteni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz