Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Holman őszinte vallomása: "Az is megfordult a fejemben, hogy abbahagyom ezt az egészet"

Holman Dávid, a Slovan Bratislava magyar válogatott támadója az M1-nek elárulta, legutóbbi térdsérülése után még a visszavonuláson is elgondolkodott.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 30., kedd 16:04
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Holman Dávid, a Slovan Bratislava magyar válogatott támadója az M1-nek elárulta, legutóbbi térdsérülése után még a visszavonuláson is elgondolkodott.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 30., kedd 16:04

A 29 esztendős támadó augusztus elején szenvedett ismét súlyos sérülést: Holman Dávid a Slovan Bratislava egyik tréningje alkalmával roppanást érzett a jobb térdében – mint akkor a vizsgálatok kimutatták a magyar játékosnak elszakadt a keresztszalagja, ami miatt augusztus 15-én meg is kellett operálni.

Holman azóta lábadozik, s mint az M1-nek elmondta, a hétvégén már elkezdheti a futóedzéseket, ami alapján kijelenthető, a felépülése rendkívül gyors ütemben halad.

– Ugyanott műtöttek, ahol a másik térdemet is, Bécsben. Az teljesen rendbe jött, tökéletes, mintha nem is operálták volna, emiatt elég pozitív vagyok. Ha minden rendben lesz, napokon belül elkezdhetek kocogni, ami nagyon jó tempónak mondható. Van egy kitűzött célom, remélem, ez össze is jön majd. Ez nyilván nem csak rajtam múlik, a testemen is, hogy hogy viseli a fájdalmakat, de igyekszem a legjobbakat kihozni magamból – árulta el Holman, hozzátéve, a szándéka az, hogy novemberben már a társaival tudjon készülni, a januári alapozáson pedig teljes munkát végezhessen.

A szélső őszintén bevallotta, nagyon nehéz volt mentálisan feldolgozni az újabb sérülését, még a visszavonuláson is elgondolkodott.

– Két ilyen sérülés gyors egymásutánban…

Fejben feldolgozni volt a legnehezebb, nyilván az elején, amikor a por kavarog az emberben, őszintén, akkor az is megfordult a fejemben, hogy abbahagyom ezt az egészet.

Aki egy ilyen sérülésen átesik, tisztában van vele, mennyire nehéz egy is, nem az, hogy kettő… De a kisfiam óriási motivációt adott, talán még sosem voltam ennyire motivált. Tudom, hogy el tudom érni a célomat és bízom benne, hogy ehhez minden adott is lesz.

Holman jelenlegi szerződése 2023 nyaráig érvényes a Slovan Bratislavával – a támadó megjegyezte, a pozsonyiak a súlyos sérülés ellenére is bíznak benne.

– Természetesen gondolok a jövőre, tisztában vagyok a kontraktusommal, 29 éves vagyok, ami nyilván nem nagyon fiatal, de azért látjuk, hogy a mai labdarúgásban még 36 évesen is futballoznak topjátékosok magas szinten. Úgy érzem, van még bennem és komoly céljaim vannak, ezzel az elánnal fogom végigcsinálni a következő időszakot. Ígérni nem tudok semmit, az egészségéről nem tudja az ember előre, hogyan alakul, de mindent meg fogok tenni. Csak azt tudom mondani, a bal térdem annyira pozitív, hogy bízom benne, a jobbal is végig tudom majd csinálni ugyanazt. Egyelőre nem tértünk ki a klubbal a témára, azt érzem, bíznak bennem, mindenki mellettem áll. Senki sem tudja előre, mit hoz a jövő, de mindent megteszek annak érdekében, hogy minél hamarabb visszatérhessek és hadra fogható legyek. Tudom, nem lesz egyszerű, de meg fogom oldani – írja az m4sport.hu.

Olvastad már?
Fradi: A BL-be jutott Dinamo Zagreb irányítóját hoznák el az utolsó pillanatban - sajtóhír
Horvátországban úgy tudják, a Ferencvárosnál lecsapnának a 33-szoros bosnyák válogatott Amer Gojakra. Valóban elképzelhető a játékos klubváltása.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott.. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Ruch Chorzów
Novothny Soma
A lengyel bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.
Tovább az összes átigazoláshoz