Batik: "Azt mondták, szerencsém van, hogy nem tört el a lábam" – a sérüléséről beszélt

Batik Bence egy rossz ütemű becsúszás után súlyos sérülést szenvedett a Haladás ellen. A hátvéd bokáján kétcentis seb tátongott, amit össze kellett varrni, és fájdalmak gyötörték, valamint és csak mankóval közlekedett.
Csakfoci Admin 2018. október 30., kedd 13:07
Batik Bence egy rossz ütemű becsúszás után súlyos sérülést szenvedett a Haladás ellen. A hátvéd bokáján kétcentis seb tátongott, amit össze kellett varrni, és fájdalmak gyötörték, valamint és csak mankóval közlekedett.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. október 30., kedd 13:07

Értékes győzelmet aratott szombat este a Honvéd, amely idegenben győzte le 1-0-ra a Haladást, miután a 91. percben Danilo hét méterről fejjel volt eredményes, és ezzel megerősítették a második helyüket a tabellán. A kispestiek legutóbbi győzelmét Batik Bence ijesztő sérülése beárnyékolja.

A 24 éves hátvéd a 29. percben Jagodics Márk rossz ütemű becsúszása után lent maradt a földön, majd a Honvéd orvosi stábja segítette le a pályáról, és az ápolás után az öltözőbe kísérte. Helyette Dino Skvorc állt be. Az öltözőben megállapították, a védő bokáján a bőr felszakadt, két centis nyílt seb tátongott rajta, amit a játékos is megörökített, a közösségi oldalán is közzétette.

Jagodics Márkkal csaptam össze a labdáért, de sajnos egy ütemet elcsúszott, és eltalálta a bokámat. Nem láttam az esetet, de akik a helyszínen látták, azt mondták, nagy szerencsém van, hogy nem tört el a bokám. Amikor beértünk az öltözőbe, akkor eszméltem, kilyukadt a sportszáram. Miután levettük, akkor láttam a sebet, ijesztő látványt nyújtott, ömlött belőle a vér – idézte fel a sérülésének körülményeit Batik Bence a csakfoci.hu-nak – Mielőtt Pestre visszamentünk volna, az orvosok összedrótozták a sérült testrészem.

Hajnali egy, fél kettő magasságában fogadott a doki, szakszerűen összevarrta a sebemet, majd megröntgenezték a bokámat. Remélni mertem, hogy nem tört el és nem szenvedtem szalagszakadást.


Csak erős idegzetűeknek! - Fotó: Instagram

A történtek után még aznap Jagodics megkereste Batikot, és bocsánatot kért tőle.

Rendes volt Márktól, hogy még a meccs napján írt nekem üzentet: sajnálja az esetet és mielőbbi jobbulást kívánt. Nem haragszom rá, abszolút fair volt tőle, hogy gondolt rám – árulta el hátvéd, majd hozzátette, a sérülése óta álmatlan éjszakái voltak, lábra sem tudott állni, ezért két napig mankóval közlekedett.

– Vasárnap és hétfőn két-három órát tudtam csak aludni, iszonyatosan fájt a bokám, ami nem mellesleg be is dagadt. Meglehet azért, mert a bőröm feszül és a sebem húzódik össze, ezért gyötört ennyire a fájdalom.

Voltak olyan pillanatok is, amikor már kénytelen voltam fájdalomcsillapítót bevenni. Sajnos, két napig lábra sem tudtam állni, mankó segítségével tudtam megtenni a lépéseket, de a segédeszközöket már elhagyhattam.

A Honvéd labdarúgója kedden MRI-vizsgálaton is volt.

Voltam MRI-vizsgálaton, remélem, hogy nincs szalag,- és csontsérülésem. Igazából egyik sem hiányozna. Főleg nem most, amikor a csapatnak is jól megy. Bízok benne, hogy mihamarabb pályára léphetek, azonban az is bennem van, nem szeretném elsiettetni a visszatérésem. Ha csütörtökre olyan állapotban lesz a bokám, akkor van rá esély, hogy játsszak a Kisvárda ellen, de ha nem, akkor sem bánkódok emiatt.

777 nap kényszerpihenő

Batik Bencét korábban sem kerülték el a sérülések, hiszen másfél évvel ezelőtt súlyos térdsérülést szenvedett még a Fradi színeiben. A 24 éves játékost háromszor műtötték, emiatt 777 napot volt kénytelen kihagyni.

Ahogy mondani szokták: ami nem öl meg, az megerősít. Így voltam ezzel akkor is, és azóta már magam mögött tudtam hagyni a korábbi sérülésemet, tanultam az esetből.

LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz