Válassz stílusos és kényelmes fotelt a nappaliba!

Számos változatban és stílusban találni foteleket, a megfelelő kiválasztása mégis komoly kihívás lehet, és egyben egy lehetőség is arra, hogy megmutasd egyedi stílusodat.
Nyikes Zoltán 2023. november 11., szombat 9:16
Számos változatban és stílusban találni foteleket, a megfelelő kiválasztása mégis komoly kihívás lehet, és egyben egy lehetőség is arra, hogy megmutasd egyedi stílusodat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 11., szombat 9:16

A nagyméretű lakberendezési tárgyak, mint például a kanapék vagy az étkezőasztalok vásárlásakor családod és vendégeid kényelmét is szem előtt kell tartani, ezzel szemben az egyszemélyes foteleket mind esztétikailag, mind praktikusan tetszés szerint választhatod magadnak. 

Nem lesz egyszerű megtalálni kedvenc foteledet a Dublino Home kínálatában, hiszen anyagában, stílusában és megjelenésében is számos formát találsz. A fotelek nem egyszerűen ülőalkalmatosságok, hanem maximális komfortot garantálnak a nagy ülőfelület, a magas háttámla és a karfák révén. 

Azonban kényelem és funkcionalitás szempontjából sem minden darab egyforma, ezért választás előtt át kell gondolnod a legfontosabb szempontokat.

Az otthon kényelmében

Az otthonok tervezésének egyik legnagyobb feladata a nappali stílusának kitalálása, megvalósítása, többek között a helyiség berendezése a megfelelő bútorokkal. Mindannyian szeretünk elnyúlni otthon a kanapén a TV-t bámulva vagy ücsörögni a fotelban egy jó könyvvel a kezünkben, hiszen itt teljes szabadságunk van, hogy azt tegyük és úgy, ahogy jólesik. 

A nappali berendezését úgy választjuk, hogy ne csak a családnak, hanem a vendégeknek is megfelelő legyen, azonban az ablaknál vagy a sarokban kialakíthatunk magunknak egy meghitt kis zugot egy fotellal, lábtartóval. Nagyszerű hely lehet ez elmélkedéshez, olvasáshoz, pihenéshez, viszont ehhez kellően kényelmesnek kell lennie. 

Azonban ha figyelembe vesszük a szövetek, színösszeállítások, kényelmi funkciók és kiegészítő bútorok széles választékát, könnyen elveszhetünk a részletekben, azt sem tudjuk, hogy kezdjük neki a keresésnek. 

A tökéletes fotel kiválasztásának titka

Egy fotelt, karosszéket az egyéni igények és preferenciák szem előtt tartásával választhatunk, azonban érdemes néhány szempontot átgondolni. 

A kényelem elsődleges, ezért vásárlás előtt javasolt megnézni, hogy az ülőfelülete elég mély-e, megfelelően párnázott-e, illetve magassága miatt nem okoz-e majd problémát leülni és felállni. A mai fotelek egy részének alacsony a háttámlája, ami miatt nem biztos, hogy megfelelő lesz. A teherbírása, anyagának típusa és minősége is fontos jellemző lehet.

Fontos, hogy ülés közben megfelelő láb- és kartámaszt nyújtson, ennek érdekében érdemes kipróbálni. 

Illeszkedjen a nappali stílusához

A nappali stílusa szabja meg, hogy a többi bútorhoz illő vagy attól lényegesen eltérő darab mellett tedd-e le a voksodat, de a legtöbb enteriőrbe stílusban passzoló fotelt válassz! Persze, ha a lakótér egyhangúnak tűnik, olyan fotelre van szükséged, amely vonzza a tekintetet. 

A helyiség méretére és arányaira is figyelni kell, a harmónia e tekintetben is fontos szempont, ezért vásárlás előtt mérd le, mennyi hely áll rendelkezésedre. 

A minőségből se engedj, a nívós anyagokból készült fotelek tartósabbak, így tovább szolgálnak.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz