Polár vagy micropolár? Melyiket mire érdemes használnod?

Közös bennük, hogy sokoldalúan felhasználhatók, és éppen emiatt is olyan kelendőek. Különösen alkalmasak olyan holmik alapjául, amelyeknél fontos a nedvességtartalom megfelelő elvezetése. Az alábbiakban kitérünk a két típus különbségeire, illetve arra, hogy mikor melyiket érdemes választanod.
Nyikes Zoltán 2024. január 19., péntek 9:14
Közös bennük, hogy sokoldalúan felhasználhatók, és éppen emiatt is olyan kelendőek. Különösen alkalmasak olyan holmik alapjául, amelyeknél fontos a nedvességtartalom megfelelő elvezetése. Az alábbiakban kitérünk a két típus különbségeire, illetve arra, hogy mikor melyiket érdemes választanod.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. január 19., péntek 9:14

Ismerd meg a különbségeket!

Amint körülnézel a K-ELME polár anyagai között, láthatod, hogy bőséges a színválaszték, de vajon tudod-e azt, hogy létezik egy speciálisabb válfaja a szövetnek? A micropolároké, melyek szintén megtalálhatók az említett webáruházban!

Legfőbb különbségük a gyártásukkor használt fonal finomságából, vastagságából fakad, valamint a gyártási eljárásból. A micropolár selymesebb, lágyabb tapintású, ugyanakkor vékonyabb is. A hagyományosból 250 g/m², míg a lágyabból 200 g/m², 240 g/m² és 300 g/m² grammsúlyú változat is elérhető.

A klasszikus polárból jellemzően szabadidőruhákat, a két alacsonyabb grammsúlyúból pedig béléseket, aláöltözős darabokat, a 300 g/m²-es micropolárból pedig magas minőségű sportruhákat készíthetsz.

Polár vagy micropolár?

A téli zimankó idején különösen komfortos viseletet jelentenek a polárból készült holmik, például zoknik. Remek választás plüssjátékok alapjaként, lótakaróként, téli babaruhákhoz, mellényekhez, pulóverekhez, ágytakarókhoz. De kedvenced számára is készíthetsz fekhelyet.

Ellenben a micropolárok finomabb szálakból készülnek, ezáltal rugalmasabbak és vékonyabbak is. Kiválóak például sportruhákhoz, ugyanis nagyon jó a vízelvezető képességük. Ennek köszönhetően a különféle edzések, sporttevékenységek során jóval szárazabbnak érezhetjük magunkat. Persze épp ebből a kedvező tulajdonságból fakad a másik felhasználási körük, a babaholmik világa.

Ami pedig a mosásukat illeti, mindkettő egyszerűen tisztítható, hiszen poliészter alapúak, ez pedig együtt jár a könnyű kezelhetőséggel. Külön előny ezeknél az anyagoknál, hogy képesek nedvesen is biztosítani hőtartó képességük 60%-át, ami igen kedvező.

Környezetbarát, mosható higiéniai termékek

A polárok felhasználási körébe tartoznak a babaholmik is, s itt érdemes megemlítenünk azt is, hogy manapság egyre nagyobb az igény az újrahasználható termékekre, például a mosható pelenkákra, de ugyanígy a női intimhigiéniai termékekhez is remekül felhasználhatók.

Láthatod, hogy szinte bármit varrhatsz belőlük, és alapjában mindkét típus nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik. A micropolár egyértelműen nívósabb, lágyabb, rugalmasabb, ettől függetlenül a hagyományosnak is megvan a maga létjogosultsága. Érdemes tehát mindkettőt használni, s annak függvényében választani, hogy mit készítenél belőle.

Reméljük, hogy segítettünk ezzel a kis összefoglalóval, és máris meghoztuk a kedved a következő kreatív munkához.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz