Milyen opciók vannak a sarokkanapék elhelyezésére?

A kanapék a nappali kulcsfontosságú részét képezik, és nagyon kedvelt helynek számítanak a pihenésre. A sokoldalú és kényelmes sarokverzióik pedig kis és nagy terekben is remekül elférnek, miközben rugalmas ülőalkalmatosságokat kínálnak.
Nyikes Zoltán 2022. október 8., szombat 16:07
A kanapék a nappali kulcsfontosságú részét képezik, és nagyon kedvelt helynek számítanak a pihenésre. A sokoldalú és kényelmes sarokverzióik pedig kis és nagy terekben is remekül elférnek, miközben rugalmas ülőalkalmatosságokat kínálnak.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 8., szombat 16:07

Sokan azonban küszködnek az elhelyezésükkel, ezért a mai cikkünkben hoztunk néhány stílusos tippet, hogyan lehet a Kanape.net kiváló sarokkanapéit a nappali sztárjává varázsolni.

A szoba közepén

Nincs feltétlenül kőbe vésve, hogy a sarokkanapét mindenképpen a sarokban kell elhelyezni. Nagyszerűen mutathat például a szoba közepén is, ha betartasz néhány szabályt. 

Ennél az elrendezésnél az első és legfontosabb, hogy legyél válogatós a bútoraiddal kapcsolatban. Ez alatt főleg azt értjük, hogy ne zsúfold tele a szobát mindenfélével, bármennyire is szeretnéd. Ennek ugyanis az lesz a vége, hogy “versengeni” fognak a figyelemért, ami nem pont az a megjelenés, amelyre a legtöbben vágynak, ha meg akarják mutatni a vadiúj sarokkanapéjukat.

Ezenkívül azt tanácsoljuk még, hogy először helyezd el az ülőalkalmtosságot a helyiség közepén, és utána dolgozz a sarkok felé. Fontos, hogy a hangsúlyos bútoroknak (pl. kávézó- vagy kisasztalok) azonos magasságban kell lenniük a kanapé ülőfelületének tetejével. 

Végezetül pedig az egyik legjobb dolog abban, hogy a kanapét a szoba közepére helyezed, az, hogy azonnal létrehozhatsz egy másik zónát, és ha a kanapétól kifelé dolgozol, ahogy a fenti tippben is javasoltuk, akkor ennek a területe egy egyértelműen leválasztott rész lesz. 

A sarokban

A sarokkanapék főként erre a célra készültek. Használd ki az L-alakú dizájn nyújtotta előnyöket úgy, hogy betolod a kanapét az egyik sarokba, ezáltal maximalizálva a rendelkezésére álló helyet. Innentől kezdve pedig ugyanúgy kell dolgoznod a bútorokkal, mint ahogy a fentebb is leírtuk, vagyis a kanapétól kifelé. 

Az ablak mellett

Amennyiben meg tudod valósítani ezt az elrendezést úgy, hogy megúszd az ablakok elzárását, akkor ez az opció szintén egy nagyszerű választás lehet - sokkal kényelmesebb, mint egy normál ablakülés! 

Fontos, hogy ne felejtsd el megmérni a háttámla magasságát, és ügyelj arra, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre az ablakok, valamint a függönyök kinyitásához és zárásához.

A szekcionált kanapék trükkösek lehetnek

Csábító lehet a gondolat, hogy egyből a sarokba helyezd őket, a metszeteik azonban gyönyörűen működhetnek, ha elhúzzák a falaktól. Továbbá mindenképpen érdemes egy kis helyet hagynod mellettük, hogy mozogni tudj körülöttük, illetve elkerüld a szoba túlzsúfoltságát. 

Már csak a megfelelő kiegészítők hiányoznak

Végezetül mielőtt elkezdenéd felhalmozni a kiegészítőket, amelyekkel felöltözteted a kanapédat, ne feledd a mondást, hogy a kevesebb néha több. Az ok, amiért a sarokkanapé mellett döntöttél, az volt, hogy zónákat alakíts ki egy nyitott térben, vagy több helyet teremts egy kis lakótérben, ezért ne pazarold el az általa nyújtott lehetőségeket túl sok kiegészítő hozzáadásával.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz