Miért szeretnek a gyerekek építőjátékkal játszani?

Az építőjátékokkal való ismerkedés már 1-2 éves korban elkezdődik, gondoljunk csak a montessori toronyra, de később, óvodáskorban válik igazán népszerűvé ez a fajta tevékenység a gyerekek körében. Hogy miért szeretik a lurkók annyira ezt a játékot, mit fejleszt az építőelemek rakosgatása, és milyen típusokkal találkozhatunk az építőjátékokon belül, kiderül a cikkből.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 11., hétfő 16:49
Az építőjátékokkal való ismerkedés már 1-2 éves korban elkezdődik, gondoljunk csak a montessori toronyra, de később, óvodáskorban válik igazán népszerűvé ez a fajta tevékenység a gyerekek körében. Hogy miért szeretik a lurkók annyira ezt a játékot, mit fejleszt az építőelemek rakosgatása, és milyen típusokkal találkozhatunk az építőjátékokon belül, kiderül a cikkből.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 11., hétfő 16:49

Miért jó az építőjáték?

Már a legkisebb gyerekek is örömmel nyúlnak az építőkockák felé, hogy egy tornyot vagy bármilyen más szerkezetet alkossanak. Itt a cél elsősorban még csak az anyaggal, a formákkal, illetve a színekkel való ismerkedés.

Nem is mindegy, milyen építőjátékot adunk az 1-2 éves gyerekek kezébe, hiszen a kisebb elemekből állók veszélyesek lehetnek számukra. Szerencsére a Compaya társasjátékbolt építőjátékai között találunk olyat, amely e korosztálynak is megfelel: ezek a SmartMax mágneses építőjátékok.

E termékek előnye, hogy a gyerkőcök megismerik általuk a mágnesességet, és létrehozhatják első önálló alkotásaikat is. Márpedig az alkotás vágya ott él a legkisebbekben is, ez talán velünk született ösztön. Hiszen ha belegondolunk, az ősember is elsődleges céljául tűzte ki a biztonságos otthon, lakhely létrehozását.

A másik fontos dolog az építés kapcsán a kreativitás kiélése, illetve az azért járó jutalom, dicséret bezsebelése. A gyerekek körében azért népszerűek az építőjátékok, mert amikor alkotnak, akkor nő az önbizalmuk is. Dicsérjük őket minél gyakrabban!

Mit fejlesztenek az építőjátékok?

A kreativitáson kívül nagyon sok mindent fejlesztenek ezek a játékok, többek közt javítják a szem-kéz koordinációt, a finommotorikus mozgásokat, és a szépérzék fejlődésére is jó hatással vannak.

A toronyépítő játékok során a fizikai törvényszerűségek megismerésére is sor kerül, nem mindegy például, hogy milyen sorrendben kerülnek az építőkockák egymás tetejére. A logika és a problémamegoldó képesség is fejleszthető építőjátékokkal.

Kiválóak erre a GeoSmart mágneses építőjátékok, amelyek szintén kaphatók a Compayánál. Itt különböző járműveket lehet létrehozni a megadott elemekből. A készletek szabadon bővíthetők, kombinálhatók egymással.

Az igazán szórakoztató Clics építőjáték

Még egy építőjátékot érdemes megemlíteni, amely igazán fejlesztő hatású, ugyanakkor rendkívül szórakoztató is: ez a Clics. Ennek is többféle változata érhető el a fent említett webáruházban, 2-6 éves korúak számára válogathatunk közülük.

A Clics olyan elemekből áll, amelyeket egymásba kell pattintani, így pedig csodás alkotások születhetnek. Speciális fajtájuk a Spaghetteez, amely a spagettihez hasonló, színes, hajlítható rudakból áll, és ezekből kell létrehozni valamit.

A fantázia, a kreativitás fejlesztésére ez is kiváló, ahogy minden más építőjáték is! Kisgyermekek számára feltétlen szerezzünk be az építőkockákon, legón kívül különlegesebb építőjátékokat is, hogy a kitartásukat, logikai képességüket is fejlesszük.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz