Miért fontos a cégednek a dolgozói elégedettség?

Egy sikeres vállalkozás vezetőjeként már bizonyára tapasztaltad, hogy az elégedett alkalmazottak megbízhatóan, precízen, hatékonyan dolgoznak. Ők azok, akikre mindig, akár hétvégén is lehet számítani, hiszen nem mondanak nemet az időnként adódó többletmunkára sem.
Nyikes Zoltán 2023. május 21., vasárnap 15:51
Egy sikeres vállalkozás vezetőjeként már bizonyára tapasztaltad, hogy az elégedett alkalmazottak megbízhatóan, precízen, hatékonyan dolgoznak. Ők azok, akikre mindig, akár hétvégén is lehet számítani, hiszen nem mondanak nemet az időnként adódó többletmunkára sem.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 21., vasárnap 15:51

Hogyan teremtheted meg a dolgozók elégedettségét?

  • Ebből a szempontból sok embernek elsőként a fizetés jut az eszébe, hiszen a munkavégzés értékének a dolgozó számára ez az objektív mérőszáma. Valóban fontos, hiszen, ha a dolgozó úgy érzi, hogy nem fizetik meg a munkáját, nem fog kifogástalanul dolgozni.
  • Az anyagi dolgokon kívül a cégnek számos egyéb lehetősége is van az elégedettség megteremtésére. Ilyen például, ha elegáns vagy praktikus céges ruhát rendelsz a dolgozóidnak. A Cegesruha.hu gépi hímzett munkaruhái esztétikus megjelenést biztosítanak a munkahelyen.
  • A béren kívüli juttatások, mint például a cafetéria, az útiköltség térítés stb. szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy a dolgozó érezze a megbecsülést.
  • De egy jó csapatépítő program, egy közös kirándulás, egy karácsonyi ebéd is sokat tehet a kellemes munkahelyi légkör kialakulásához, amiben szívesen dolgoznak az emberek.

Az apró gesztusok is sokat számítanak

Az olyan apró figyelmességeket is értékelik a beosztottjaid, ha felköszöntöd őket a névnapjukon, vagy számon tartod, hogy hány éve állnak alkalmazásban nálad, és a kerek évfordulókról egy üveg pezsgővel, finom édességgel, egy kis ajándéktárggyal megemlékeztek.

Természetesen a sikereiket sem felejtheted el, hiszen egy nagy profitot hozó üzlet megkötése, egy új üzleti partner megszerzése, egy nehéz alkatrész hibátlan legyártása, egy bonyolult logisztikai folyamat megszervezése, vagy egy rendezvény sikeres lebonyolítása után mindenki örül a dicséretnek, és esetleg a jutalomnak is.

Cégesruhában a csapatépítőn

Ha azt szeretnéd, hogy az alkalmazottak összetartó csapatként dolgozzanak össze a hétköznapokon, érdemes időnként céges csapatépítőt szervezni számukra. Ezek egyrészt szakmai programokkal fejleszthetik a dolgozók szaktudását, másrészt lehetőséget adnak a kapcsolatteremtésre. A vidám, játékos feladatok és a közös élmény összekovácsolja a csapatot.

Ha a csapatépítőre gépi hímzett céglogós pólót, sapkát, mellényt stb. készíttetsz, nemcsak jól mutat majd a dolgozókon, hanem reklámot is csinálsz a cégednek, hiszen szívesen viselik majd az ajándékba kapott ruhákat.

Ráadásul egy jó hangulatú társaság alapján mindenki pozitívan fogja megítélni a vállalkozásodat, hiszen látható módon a munkavállalók jól érzik magukat a pozíciójukban. Tehát azt a benyomást kelted a potenciális ügyfelekben, hogy nálad jó dolgozni, jól mennek a folyamatok, az alkalmazottak értik és szívesen végzik a munkájukat. Egy sikeres céggel pedig melyik ügyfél vagy üzleti partner ne kerülne szívesen kapcsolatba?

Tehát mindenképpen fontos, hogy elégedettek-e a beosztottjaid a munkahelyükkel, büszkén viselik-e a céglogóval ellátott munkaruhájukat. Ezek a cég sikerességének mutatói is lehetnek.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
KTE
Farkas Balázs
A KTE tárgyal az ETO FC Győr 22 csatárával, Farkas Balázzsal is, aki ebben az idényben csak öt NB II-es meccsen játszott, viszont így is szerzett három gólt. (NSO)
KTE/KBSC
Papp Milán
A Kecskemét szerződtette a Kazincbarcika alapemberét, Papp Milánt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Tovább az összes átigazoláshoz