Mennyire tudatos a jelenléted a különféle online platformokon?

Ma, amikor már szinte minden teljesen áttevődött a virtuális világba, egyszerűen megengedhetetlen, hogy álláskeresőként ne légy jelen a különféle platformokon. Sőt, nem elég pusztán jelen lenni, hanem tudatosan kell felépíteni magad, hogy aki megpillantja a profilodat, az egyből tudja, hogy kivel van dolga.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 11., hétfő 16:46
Ma, amikor már szinte minden teljesen áttevődött a virtuális világba, egyszerűen megengedhetetlen, hogy álláskeresőként ne légy jelen a különféle platformokon. Sőt, nem elég pusztán jelen lenni, hanem tudatosan kell felépíteni magad, hogy aki megpillantja a profilodat, az egyből tudja, hogy kivel van dolga.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 11., hétfő 16:46

Úgy, ahogy a vállalatok esetében fontos a brandépítés, úgy a magánszemélyek sem maradnak ki a szórásból, náluk a self-branding, vagyis az énmárka építése lesz kardinális jelentőségű. Éppen ezért a mai írásunkban ennek a mikéntjét vesszük górcső alá.

Építsd fel magad az online térben is!

Amikor végre kezedben a diplomád, és már épp nekiállnál munka után nézni a Zyntern.com pályakezdőknek szóló álláshirdetései között, jó, ha tudod, hogy előbb rendbe kell szedni a saját profilodat. Méghozzá nem csupán az imént említett álláskereső oldalon, hanem mindenhol máshol is. De mit is értünk rendbe szedés alatt?

Többek között azt, hogy egy olyan énképet alakítasz ki magadról, amelyet szívesen mutatsz meg a nagyközönségnek is. Vagyis azzal kezdesz, hogy gyorsított önismereti túrára indulsz. Itt ugyanis meg tudod fogalmazni, hogy mik az erősségeid, mi érdekel, milyen jövőképet vizionálsz, mi számodra a fontos. Ha ezeket határozottan körül tudod írni, akkor már eggyel közelebb vagy az ideális munkahely megtalálásához is. 

A munkáltatók, akik fiatal, frissen végzett egyetemisták között keresgélnek, nem elégszenek meg pusztán azzal, hogy megvan a megfelelő szakirányú végzettséged. Ők arról is szeretnek meggyőződni, hogy az általad képviselt értékek kompatibilisek a cég által vallott értékekkel. Ha ez a kettő találkozik, abból gyümölcsöző munkakapcsolat alakulhat ki.

Légy konzisztens!

Persze már az is nagyon klassz, ha egy összeszedett képet tudsz sugározni magadról a Zyntern.com oldalán, ám mi mégis arra bátorítunk, hogy minél gyorsabban hozd összhangba vele a Facebook, LinkedIn vagy akár az Instagram profilodat is.

Ha ugyanis bármelyik ezek közül teljesen más képet mutat, akkor jogosan merül fel a leendő munkáltatóban, hogy valami nem stimmel.

Éppen ezért az álláskeresés megkezdése előtt jó, ha teljesen átfésülöd a különféle közösségi médiás profiljaid, hogy valóban az az ember látszódjon, akinek mutatni szeretnéd magad. És aki amúgy vagy!

Fő az őszinteség!

Talán nem is kellene külön hangsúlyozni, mi most mégis megtesszük: az énmárka kiépítése nem azt jelenti, hogy kreálsz egy valótlan képet magad köré. Ezen ugyanis hamar át fog látni mindenki, és nem őket csapod be, hanem saját magadat. Ám ha ügyesen, a valóságnak megfelelően építed fel a személyes brandedet, alig győzöd majd fogadni az állásajánlatokat!

Érdemes tehát minél alaposabban eljárni akkor, amikor az önmagadról kialakított képet prezentálod, hiszen csak olyat tudsz hitelesen képviselni, amilyen valójában vagy, amiben valójában hiszel!

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz