Fedélzeti kamerarendszerek az autóban

Könnyen belátható, hogy az elektronikai ipar és az informatika utóbbi időben tapasztalható szédületes fejlődése ma már az élet minden területén nyomot hagy. Nincs ez másként az autózás területén sem, ahol már olyan technológiák is mindennaposnak számítanak, amelyekről nem is olyan régen még csak nem is álmodozhattunk.
Nyikes Zoltán 2023. március 8., szerda 9:24
Könnyen belátható, hogy az elektronikai ipar és az informatika utóbbi időben tapasztalható szédületes fejlődése ma már az élet minden területén nyomot hagy. Nincs ez másként az autózás területén sem, ahol már olyan technológiák is mindennaposnak számítanak, amelyekről nem is olyan régen még csak nem is álmodozhattunk.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 8., szerda 9:24

Nélkülözhetetlen segítőtárs

Ebbe a csoportba sorolhatók a fedélzeti kamerák is, melyek amellett, hogy nagyban tudják segíteni a vezetést, parkolást, akkor is hallatlanul hasznosak lehetnek, ha már megtörtént a baj. A Gemini-Duo webáruház készletében megtalálható kamera közvetlen segítséget tud nyújtani tolatáskor, parkoláskor, amikor olyan látószögből és perspektívából láthatjuk a környezetünket, amit egyébként nem tehetnénk meg.

Ugyanennyire hasznos társ tolatás közben, amikor a tükrök holtteréről függetlenül tudunk úgy hátrafelé haladni, hogy közben pontosan tudhatjuk, mi van az autónk mögött.

Könnyű beszerelhetőség és kézenfekvő, egyszerű használat

Egy ilyen kamera kis kézügyességgel könnyen felszerelhető, a közvetített képe megjeleníthető az autó fedélzeti rendszerén vagy a tolatókamera rendszerének saját kijelzőjén. A berendezések készletben is megvásárolhatók, amikor minden szükséges eszköz, így a kábelek, konzolok és a megjelenítő is a készlet részét képezik.

Természetesen az igényeknek megfelelően többféle kivitelben is készülnek ilyen berendezések, így szolgáltatások hosszú sora érhető el a magasabbra pozicionált termékek esetében.

Menetrögzítés különböző hatásfokkal

Manapság a tolatókamerák piacán alapszolgáltatásnak számít a menetrögzítés is, és ez esetben egy központi egységben vagy külön behelyezhető memóriakártyán rögzülnek a menet közben készült felvételek. Ez történhet HD vagy a magasabb felbontást biztosító FullHD, sőt akár már 4K felbontásban is, a kamerák minősége pedig már minden igényt képes kielégíteni.

A széles látószögű optikák akár előre és hátra is felszerelhetők, a felvétel akár egyszerre mindkét kamera képét tartalmazhatja. Kívánság szerint történhet hangrögzítés is, valamint a felvételen megjeleníthetők az aktuális sebesség és idő, de akár a földrajzi pozíció adatai is. Magyarországon egy ilyen felvétel akár szó szerint perdöntő is lehet, így a készülék árának sokszorosát takaríthatja meg tulajdonosának.

További szolgáltatások hosszú sora érhető el

A még magasabban pozicionált fedélzeti kamerarendszerek központi egysége már kombinálva lehet érintőképernyős multimédia rendszerrel vagy akár Android alapú tablettel, ahol már utólag is számtalan program telepíthető és futtatható.

Így a rendszer része lehet a hangalámondásos navigáció, megjelennek a kapcsolódás olyan fejlett formái, mint a Bluetooth, a Wifi vagy SIM kártya segítségével a 4G. Ez utóbbi kapcsolat lehetőséget ad arra is, hogy okostelefonos összeköttetéssel bármikor ellenőrizhessük autónk aktuális pozícióját, sőt a kamerák képe is megjeleníthető telefonunkon, bárhol legyünk is éppen.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz