Ezért lehet érdemes költséghatékony rotoros fúvókára szert tenned

Ha családi házban élsz és szeretnéd egyszerűbbé tenni az életed, akkor célszerű befektetni némi pénzt egy automata öntözőrendszer kiépítésébe. Amennyiben így teszel, akkor a virágok, más növények és a pázsit öntözése kapcsán sem kell majd fáradoznod.
Nyikes Zoltán 2024. február 8., csütörtök 7:21
Ha családi házban élsz és szeretnéd egyszerűbbé tenni az életed, akkor célszerű befektetni némi pénzt egy automata öntözőrendszer kiépítésébe. Amennyiben így teszel, akkor a virágok, más növények és a pázsit öntözése kapcsán sem kell majd fáradoznod.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 8., csütörtök 7:21

Az ilyen rendszerek egyik kulcsfontosságú elemei a szórófejek és a fúvókák. Ezek a víz felszínre bocsátásában, valamint az eloszlatásában egyaránt segítenek. A modern automata öntözőrendszerek esetében a takarékosság is fontos szempont. Jó hír, hogy az AutomataÖntözőrendszer.com webáruházban kapható szórófejek e tekintetben is kitűnőre vizsgáznak.

A szórófejek és a fúvókák pontos szerepe

Nagyvonalakban már tisztáztuk, miért olyan kardinálisak ezek az alkatrészek egy öntözőrendszer esetében. Érdemes azonban még leszögezni, hogy a szórófejnek nem csak az a dolga, hogy valahogyan a felszínre juttassa a vizet. Feladatai közé tartozik a megfelelő vízhozam biztosítása is. Manapság az is elvárás egy fúvókával szemben, hogy a nyomást a létező legminimálisabb veszteséggel alakítsa sebességgé.

A szórófej minősége kapcsán meghatározó a rajta található nyílás, amelyen keresztül a vízsugár a levegőbe tud jutni. Ez maga a fúvóka. Ennek feladata a víz adagolása, amely meghatározó a cseppek méret szerinti eloszlása kapcsán.

A rotoros termékek előnyei

Egy adott, öntözni kívánt terület adottságai, az ott található növények igényei döntő jelentőséggel bírnak annak kapcsán, hogy milyen szórófejek és fúvókák közül választhatunk egyáltalán. Léteznek spray és rotoros szórófejek is.

Amennyiben nagyobb területről van szó, akkor nyilvánvalóan csak a rotoros termékek jöhetnek szóba. Hogy miért? Azért, mert ezek alkalmasak arra, hogy 8-12 méteres hatósugárban is öntözzenek.

A rotoros szórófejek amint kiemelkednek a földből, forgatni kezdik a vízfüggönyt. A forgó mozgásról a rotor gondoskodik, amely 40 és 360 fok közötti értékre állítható. Fontos, hogy nem elhanyagolható szempont a fúvóka minősége sem, máskülönben a vízsugár nem fogja tudni a várakozásoknak megfelelően vízzel ellátni a növényeket.

Egy jó minőségű fúvókára megéri pénzt áldozni

Ahogyan azt már ecseteltük, a fúvóka minősége rendkívül fontos. Azt persze bármelyik termékre ráírhatják, hogy “jó minőségű”, ez alapján nehéz volna eldönteni, hogy melyik fúvóka az, amelyik valóban jó választás.

A Hunter MP800 rotator aligha okoz csalódást. Ez ugyanis tud mindent, ami egy modern fúvókától elvárható. Egy változó kilépőszögű fúvókáról van szó, amely a vízsugarakat forgó mozgással bocsátja ki. Lehetővé teszi a költséghatékony és egyenletes öntözést. Jó tudni róla, hogy olyan szerkezete van, hogy lényegében akármilyen belső menetes fúvókával ellátható szórófejházzal kompatibilis lehet. Az MP8000 kevesebb vizet fogyaszt, mint a spray fúvókák, ennek köszönhetően egy öntözési körre be lehet építeni több szórófejet is.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz