Ezért kell mélyalapozót használni falfestés előtt

Azzal valószínűleg senki sem vitatkozna, hogy a lakásfelújítás során az egyik legfontosabb feladat, ami előbb vagy utóbb napirendre kerül, az a falfestés. Gyakran megtörténik ugyanis, hogy az évek alatt megunjuk a falak színét, vagy csak szükség van egy tisztasági festésre, hogy felfrissítsük az aktuális árnyalatot.
Nyikes Zoltán 2023. október 9., hétfő 12:08
Azzal valószínűleg senki sem vitatkozna, hogy a lakásfelújítás során az egyik legfontosabb feladat, ami előbb vagy utóbb napirendre kerül, az a falfestés. Gyakran megtörténik ugyanis, hogy az évek alatt megunjuk a falak színét, vagy csak szükség van egy tisztasági festésre, hogy felfrissítsük az aktuális árnyalatot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. október 9., hétfő 12:08

Bárhogy is legyen, mielőtt nekiállnánk a munkának, alaposan elő kell készíteni a falat annak érdekében, hogy minden szempontból tökéletes végeredményt kapjunk. Ennek során remek szolgálatot tesznek a Bíborfesték Üzletház mélyalapozói, melyek használata mondhatni kötelező.

Miért fontos, hogy időt és energiát szenteljünk a mélyalapozásra? Milyen célt szolgál ez a munkafolyamat? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor tarts velünk, a mostani cikkünkben ugyanis ezt a témát vesszük górcső alá.

A falfelületnek egyenetlen szívóhatása lehet

Az egyik legfontosabb tényező, ami nagymértékben befolyásolja a falfestés eredményét, az a fal szívóhatása, ami sajnos nem mindenhol ugyanolyan. Emiatt pedig könnyen előfordulhat, hogy bizonyos részeken jobban beszívja a felvitt festéket, míg más helyeken kevésbé. Ez a fajta egyenetlenség pedig nem nyújt esztétikus látványt.

Ha viszont mélyalapozót is használunk, akkor azzal nagyon szépen ki tudjuk egyenlíteni a felület szívóhatását. Különösen akkor nem szabad mellőznünk, ha erősen porózus felülettel van dolgunk.

A régi vakolatok elcsúfíthatják a végeredményt

Sok esetben nem távolítjuk el az összes réteget - beleértve a vakolatot is - a falról, hanem azokra festünk rá. Így járunk el például, amikor világosabb színre sötétebbet festünk, vagy ugyanazt az árnyalatot visszük fel újra.

Ilyenkor szükség lehet a régi vakolatok, illetve krétásodásnak induló festékrétegek megerősítésére. Erre is tökéletesen alkalmas a mélyalapozó, amivel kellőképpen stabilizálhatjuk ezeket a fennmaradó rétegeket.

A festék nem mindenhol tapad megfelelően

Nagyon fontos, hogy a festék mindenhol megfelelően tapadjon a felületre, ellenkező esetben számíthatunk rá, hogy bizonyos helyeken kisebb-nagyobb mértékben leválik, a hulló darabok pedig lerontják a fal esztétikáját. Egy jól megválasztott mélyalapozóval, amit egyenletesen viszünk fel a teljes falfelületre, ezt is könnyen elkerülhetjük, megakadályozhatjuk. 

Használjunk minőségi mélyalapozót!

Látható tehát, hogy a mélyalapozók használatára mindenképp szükség van falfestés előtt, ha arra törekszünk, hogy szép és tartós végeredményt érjünk el. Lehet, hogy így valamennyivel több időt és energiát igényel a munka, de sokkal egyenletesebb és időtállóbb lesz a festés, ezért pedig megéri, nemde?

Csak arra kell figyelnünk, hogy magas minőségű mélyalapozók mellett tegyük le a voksunkat, a várt hatást ugyanis csak azok tudják biztosítani számunkra. A keresgélésükkel nem kell sokat bajlódni, a Bíborfesték Üzletház webshopjában ugyanis könnyedén beszerezhetők

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz