Divatos télikabát: mi alapján válasszunk?

A téli öltözék kiválasztása közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Számos szempontot figyelembe kell venni, és nem mindegy az összhatás sem. A divatos télikabátok, dzsekik között igen nagy a választék, okosan kell tehát dönteni! Nézzük, mire érdemes figyelni!
Nyikes Zoltán 2023. február 6., hétfő 15:10
A téli öltözék kiválasztása közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Számos szempontot figyelembe kell venni, és nem mindegy az összhatás sem. A divatos télikabátok, dzsekik között igen nagy a választék, okosan kell tehát dönteni! Nézzük, mire érdemes figyelni!
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 6., hétfő 15:10
  • A télikabát anyaga

Télikabátból nagyon sokféle típusú, szabású kapható, a polokozpont.hu Kabát és dzseki kategóriájában szétnézve is láthatjuk, hányféle divatos modell létezik. A választás során azonban az egyéni igényeket kell figyelembe venni, mert csak így fogjuk jól érezni magunkat a kabátban. Ebben a webáruházban emblémázást is kérhetünk a termékekre, így valóban egyedivé tehetők ezek a ruhák.

Az első fontos szempont lehet a választáskor a télikabát anyagának meghatározása. Ehhez azt érdemes átgondolnunk, milyen körülmények között fogjuk hordani, hogyan telnek a napjaink. Ha jellemzően kocsival járunk dolgozni, vagy éppen hogy home office-ban vagyunk, és csak ritkán megyünk ki a hidegbe, akkor nem kell a legvastagabb télikabátot megvennünk. Sok közülük tollal bélelt vagy más egyéb töltőanyag van bennük, de ezekben könnyen leizzadhatunk.

Ellenben ha sokat kell sétálnunk, vagy gyakran vagyunk kint gyermekünkkel a játszótéren télen is, akkor célszerűbb egy hosszú, bélelt, lehetőleg kapucnis modellt választani.

  • A vízállóság kérdése

És ha már a kapucni szóba jött, az sem mindegy, mennyire vízálló a kabát. Itt is számít, milyen gyakran sétálunk télen az utcán, szeretünk-e esernyőt használni, és van-e cserekabátunk. Egy jó kis hószállingózás vagy egy kiadós esőzés során ugyanis teljesen átázhat a kabát, és nem biztos, hogy másnapra megszárad.

A szövetkabátok éppen ezért az ilyen zord időjárás esetén nem alkalmasak, de egy vízálló dzseki igen. A népszerű softshell kabátok bizonyos mértékig vízállóak csak, akinek fontos ez a védelem, azt nézze meg, hány mm a dzseki vízlepergető mennyisége. Léteznek 3000, 8000 és 15 000 mm vízmennyiséget lepergető változatok is, ez utóbbi a megbízhatóbb.

  • Kiegészítők a kabáton

A kabát viselése során nagyon jól jönnek azok a kis apró kiegészítők, amelyekkel könnyebbé válik az élet. A kapucni is lehet rejtett, levehető, lehet rajta szőrme is, ezek a kis dolgok már a kinézetet is befolyásolják, így döntőek lehetnek.

A zsebek is számítanak! Mekkorák, hol helyezkednek el, cipzározhatók-e? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket célszerű feltenni magunknak a kabátvásárlás során. Vannak, akiknek fontos, hogy legyen zseb a kabát mellrészén vagy a kabát ujján is, de a belső zsebre is van igény.

Sokan azt nézik, milyen a cipzár kinézete, van-e patent is a cipzár mellett, hogy még melegebbet biztosítson a kabát. Ezért írtuk, hogy az egyedi igényeket érdemes figyelembe venni.

  • A kabát színe

A télikabátok ma már nemcsak feketék, szürkék vagy kékek lehetnek, ebből is készülnek vidám színű változatok: sárga, okker, piros is. A színválasztást befolyásolhatja a hajunk, a ruháink, a táskánk és a sapka, sál, kesztyű színe is. Az összhang az, ami számít!

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Mezőkövesd
Változások
Komoly változások lesznek az NB I-ből kieső Mezőkövesdnél.
Tovább az összes átigazoláshoz