A leggyakoribb arctisztítási bakik - hogyan kerüljük el őket?

Az arctisztítás a szépségápolás alapvető része, sokan nem is szentelnek neki túl nagy figyelmet a mindennapokban. Pedig itt is könnyű elkövetni olyan szarvashibákat, amelyeket a bőrünk később alaposan megszenved. Nézzük, milyen “merényleteket” követhetünk el a bőrünk ellen!
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 6., hétfő 21:48
Az arctisztítás a szépségápolás alapvető része, sokan nem is szentelnek neki túl nagy figyelmet a mindennapokban. Pedig itt is könnyű elkövetni olyan szarvashibákat, amelyeket a bőrünk később alaposan megszenved. Nézzük, milyen “merényleteket” követhetünk el a bőrünk ellen!
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 6., hétfő 21:48

     1. Túl ritkán vagy túl gyakran tisztítjuk az arcunkat

A higiénia hiánya épp akkora bajt tud okozni, mint túlzott tisztálkodás. Ha a szükségesnél kevesebbszer mossuk az arcunkat, akkor a bőrünk nem tud rendesen megtisztulni, ha pedig túl gyakran, akkor a víz és a kozmetikumok kiszárítják és irritálni fogják.

Törekedjünk az egyensúlyra: naponta 2 alkalommal (reggel és este) szánjuk rá az időt egy alapos arctisztításra. Ne csak vizet használjunk, hanem arclemosót, tonikot, esetleg micellás vizet is. Ezzel eltávolíthatjuk a bőrünkről a port, a faggyút, izzadságot és a sminket. 

Ennél többre nincs is szükség, a napi 3-4 arcmosás már káros lehet a bőr számára. Ha napközben izzadunk vagy elkenődik egy kicsit a sminkünk, akkor frissítsük fel a bőrünket egy nedves arctisztító kendővel. 

       2. Nem kimondottan arctisztításhoz való kozmetikumokat használunk

Sokan olyannyira nem fordítanak kiemelt figyelmet az arcbőrükre, hogy a tisztítást annyival letudják, hogy a zuhany alatt egy kevés tusfürdővel az arcukat is megmossák. Ezzel csupán annyi a gond, hogy az arc bőre érzékenyebb mint a test egyéb területein lévő bőrfelület, a tusfürdők pedig kiszáríthatják és irritálhatják, hiszen nem erre a célra lettek kifejlesztve. 

Ezért az arcunkra mindig valamilyen arctisztító kozmetikumot használjunk, például a Helia-D kínálatából. Ha ragaszkodunk a tusolás közbeni arcmosáshoz, akkor az ehhez szükséges készítményeket készítsük oda a tusfürdős flakon mellé, így biztosan nem feledkezünk meg róluk. 

     3. Nem a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjuk

Ma már arctisztítóból is rengeteg változat létezik, így nem csoda, ha belezavarodunk a hatalmas kínálatba. A vásárlás során azonban ne csak a márkát, csomagolást, állagot és illatot figyeljük, hanem olvassuk el a termékek ismertetőjét, hiszen ezen mindig szerepel, hogy milyen bőrtípusra ajánlja a gyártó. 

Egy-egy jól megválasztott kozmetikummal maximális törődést nyújthatunk a bőrünknek, ellenben ha olyan terméket használunk, ami nem megfelelő a számára, az pattanásokhoz, szárazsághoz, túlzott zsírosodáshoz vagy irritációhoz vezethet. Ha megtaláltuk azt a készítményt, amit a bőrünk is jól tolerál, akkor tartsunk ki mellette.

    4. Nem végezzük elég alaposan az arctisztítást

A kapkodásnak ritkán lesz jó vége, ez pedig a bőrápolásra is igaz. Ha nagyon sietünk az arctisztítással, akkor nem tudjuk teljesen megszabadítani a bőrt a szennyeződésektől, pláne, ha csak egyetlen kozmetikumot használunk.

A két legalapvetőbb termék az arclemosó és a tonik, de ezt kiegészíthetjük még micellás vízzel vagy ha sminkelünk, akkor szemfestéklemosóval is. 

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz