A darus teherautók előtt nincs akadály!

Nem csak az építő-, de a filmiparban és a logisztikában is gyakori főszereplő a darus teherautó, amelyeket jellemzően a nagy súlyú és nagy kiterjedésű anyagok, berendezések, műtárgyak szállítására használnak, azonban néha különleges megbízást is kapnak. Amennyiben nem tudod, mit tud egy darus teherautó, tarts velünk!
Nyikes Zoltán 2023. október 9., hétfő 12:17
Nem csak az építő-, de a filmiparban és a logisztikában is gyakori főszereplő a darus teherautó, amelyeket jellemzően a nagy súlyú és nagy kiterjedésű anyagok, berendezések, műtárgyak szállítására használnak, azonban néha különleges megbízást is kapnak. Amennyiben nem tudod, mit tud egy darus teherautó, tarts velünk!
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. október 9., hétfő 12:17

Nehéz áruk, tárgyak fuvarozására

Különféle teljesítményű és méretű darus teherautók közül válogathatunk, ha építőanyagok, kisgépek, nagyobb berendezések szállításához és rakodásához keresünk alkalmas járművet.

A teherautó-bérlésre Győrben és környékén is van lehetőség, a Prédio-Bau tud biztosítani számodra korszerű járművet, azokra az esetekre is, ha az ország másik felébe kellene a szállítást megoldani.

A bérlés költséghatékony megoldást kínál, akár magánszemélyként, egy adott feladatra, akár vállalkozóként rendszeres munkákra veszed igénybe. 

Ezek a járgányok a legkülönbözőbb helyszíneken és feladatok végzésénél tűnnek fel, nem csak teljesítményük okán, hanem mert hibrid járműként egy billencs és egy daru feladatát is képesek elvégezni.

De családi házak építésénél is nagyszerű segítséget jelenthetnek, érdemes körülnézni a bérlési lehetőségek között.

A darus teherautók előnye, hogy hibrid megoldásként a közúti fuvarozást és a helyszíni rakodást is megoldják, azáltal jelentős időt lehet megtakarítani, illetve egyszerűsíteni lehet a folyamatokat.

KCR-ek különleges feladatokra

A darus autók látványa megszokott az építkezéseken, a filmforgatásokon, illetve a közúti fuvarozásban raklapos vagy ömlesztett építőanyagok, műtárgyak, előregyártott elemek, nyomdai alapanyagok, nagy mennyiségű papír szállításában.

Különös lehet azonban, amikor önrakodó teherautók sora forgalomból kivont bankjegyeket és érméket szállít. Pedig erre is rendszeresen van példa, legutóbb a kuna kivonásakor volt szükség nagy mennyiségű lejárt bankó és érme fuvarozására, de az 1 és 2 Ft-os érmék hazai kivonása is nagy feladatot adott a darus autóknak.

A speciális fuvarozás során a bankjegyek zúzdába kerültek, majd onnan bálázva papíralapanyagként szállították őket a felhasználási helyre. A fémpénzek katonai raktárakba kerültek, majd beolvasztás vár rájuk, utána pedig az építőipar hasznosítja őket ötvözetként.

Horvátországban nem kis mennyiség, összesen 5600 tonna érme szállítását kellett megoldani, amihez a KCR daruk tökéletes megoldást jelentettek. 

Nagy teljesítményű KCR daruk

A darus teherautóknak a szállítási és rakodási feladatok függvényében számos típusa létezik. Emelőkapacitásuk 350 lóerő is lehet, a darukar pedig akár a 25 méteres magasságot is elérheti. A daru a vezetőfülke mögött vagy a jármű hátulján helyezkedik el, kezelését erre kiképzett kezelőszemélyzet végzi, így a bérlőnek nem kell ilyen irányú ismeretekkel rendelkeznie. 

Darus kocsikat vehetünk igénybe nehéz járművek szállítására is, kombájnok éppúgy fuvarozhatók vele, akár személygépkocsik vagy konténerek, illetve a leggyakoribb rakományok, a különféle építőanyagok, szálanyagok, acélszerkezetek.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz