Szoboszlainak egy fiatal nő mondja meg, mit ehet Liverpoolban - szigorúak a szabályok

Szoboszlai Dominik egy fiatal nő útmutatása alapján fog hamarosan étkezni: a Liverpoolba igazolt válogatott labdarúgó étrendjét Mona Nemmer, a Vörösök étkezési tanácsadója állítja majd össze.
Csakfoci.hu 2023. július 4., kedd 17:41
Szoboszlai Dominik egy fiatal nő útmutatása alapján fog hamarosan étkezni: a Liverpoolba igazolt válogatott labdarúgó étrendjét Mona Nemmer, a Vörösök étkezési tanácsadója állítja majd össze.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 4., kedd 17:41

A magyar rekordot jelentő 70 millió euróért Liverpoolba igazolt Szoboszlai Dominik várható liverpooli "menüjének" fogásait a mindmegette.hu gyűjtötte össze. A Liverpoolhoz 2016-ban csatlakozott étkezési tanácsadó, a német Mona Nemmer gondosan ügyel majd arra, hogy a csapat játékosai - így a magyar válogatott csapatkapitánya is - a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jussanak.

Minden csapattag, így majd Szoboszlai is, rendszeresen találkozik a táplálkozási szakértővel és egyeztet az étrendjéről. Nemmer minden mérkőzésen ott van, hogy megbizonyosodjon arról, a csapat az ő előírásainak megfelelő ételeket kapja.

Nemmer - aki korábban a Bayernnél is dolgozott hasonló szerepkörben, még Pep Guardiola idején - egyik fontos és szigorú követelménye az, hogy a liverpooli labdarúgók az ebédlőben lassítsanak, tegyék le a telefonjainkat, lassabban egyenek, élvezzék az étkezéseket. A tanácsadó az étrend kialakításakor figyelembe veszi a sportoló testzsírszázalékát, az anyagcseréjét és azt, hogy milyen ételeket szeret. A labdarúgóknak kötelező napi négyszer enniük, és helyben termesztett élelmiszereket fogyaszthatnak.

A húsokat minimális fűszerezéssel készítik el a Pool csapattagjainak. Az olajban sütés kizárt, párolt húsokat fogyasztanak a játékosok. Nemmer a halat és vadat Skóciából, a többi húsfélét pedig a közelben lévő, szabadon tartott biogazdaságokból szerzi be. A futballisták szénhidrátként legtöbbször rizst és burgonyát esznek, az étkezések mellé sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak.

A Liverpool csapatkonyháján frissen facsart leveket isznak, ezenkívül mindig van az étkezőben kitéve dióféle, granola és egy salátás részleg is. Szoboszlaiék nem ehetnek előregyártott készételeket és mártásokat sem. A salátaönteteket, szószokat is a Liverpool konyháján készítik el nekik. A desszertekhez pedig mandulatejet, kiváló minőségű kakaót és melaszt használnak. A mérkőzések szünetében pedig cukorkák helyett koffeines almalevet kínál a játékosoknak, hogy energikusak legyenek. - írja a gasztro-portál.

Olvastad már?
Szoboszlai modell barátnője máris ámulatba ejtette az angol sajtót - nem bírnak betelni gyönyörű fotóival
A magyar játékos barátnője is felkeltette az angol bulvársajtó figyelmét.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz