Óriási: Együtt zokogott a riporter és a kapitány tolmácsa a válogatott történelmi győzelme után - videó

Szíria labdarúgó-válogatottja először jutott be az Ázsia-kupa kieséses szakaszába. A háborús konfliktusoktól sújtott ország számára ennek az eredménynek az elérése egy hatalmas pillanat volt. Mutatjuk, mennyire.
Csakfoci.hu 2024. január 23., kedd 19:45
Szíria labdarúgó-válogatottja először jutott be az Ázsia-kupa kieséses szakaszába. A háborús konfliktusoktól sújtott ország számára ennek az eredménynek az elérése egy hatalmas pillanat volt. Mutatjuk, mennyire.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. január 23., kedd 19:45

A játékosok a záró sípszó után ünnepelve a levegőbe emelték a csereként a meccset eldöntő Omar Khrbint, akinek a gólja Szíria egyetlen találata volt a csoportkörben, de ezzel 1-0-ra nyertek India ellen, és a legjobb harmadik helyezettek egyikeként először jutottak be az Ázsia-kupa kiütéses körébe, a legjobb 16 közé.

Ez volt talán az ország futballtörténelmének legfontosabb gólja, egy olyan csapat számára, amely több mint egy évtizede nem játszott hazai mérkőzést az országban zajló fegyveres konfliktusok miatt. A csúcspontot pedig talán az jelentette, ahogyan a Hector Cúper szövetségi kapitánnyal készült meccs utáni interjúban a tolmács és a mérkőzést közvetítő csatorna, a beIN Sports riportere is könnyekben tört ki, majd átölelte egymást.

- Nagyon örülünk a továbbjutásnak, nagyon büszkék vagyunk a játékosaimra, akik hatalmas áldozatokat hoztak azért, hogy ezt az eredményt elérjék - mondta Cuper a meccs után. - Egyetlen céllal a fejünkben játszottuk a mérkőzést: győzni akartunk, és ez sikerült is. De nem akarunk itt megállni.

Az argentin tréner komoly múltra tekint vissza a labdarúgásban: a 2000-es években kétszer is Bajnokok Ligája-döntőbe vezette a Valenciát, később Egyiptomot az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjébe, majd 2018-ban pedig 28 év után először a vb-re is.

68 évesen ez lehet az utolsó nagy dobása a nemzetközi labdarúgásban, és ha így lesz, akkor a szíriai szurkolók számára már most felejthetetlen pillanatokat szerzett csapatával.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz