José Mourinho lehet a tökéletes főgonosz a James Bond-filmekben

Sam Mendes brit filmrendezőt egy nemrég adott interjúban arról kérdezték, ki lenne jó főgonosz egy James Bond-filmben - és nem egy színészt választott a legendás szerepre.
Csakfoci.hu 2023. január 3., kedd 17:08
Sam Mendes brit filmrendezőt egy nemrég adott interjúban arról kérdezték, ki lenne jó főgonosz egy James Bond-filmben - és nem egy színészt választott a legendás szerepre.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. január 3., kedd 17:08

Sam Mendes úgy véli, hogy az AS Roma portugál szakvezetője, José Mourinho remek "gazember" lehetne egy James Bond-filmben, szerinte nincs nála alkalmasabb személy a feladatra.

Mourinho a világ labdarúgásának egyik legkarizmatikusabb figurája, nem mellesleg mintegy 30 éves és sikeres edzői pályafutása áll a háta mögött. A Skyfall és a Spectre című sikeres Bond-filmeket rendező Mendes szerint a portugál a filmvásznon is befuthatna.

A direktort a The Guardian című lapnak adott interjújában arról kérdezték, hogy kiből lehetne tökéletes Bond-főgonosz.

José Mourinhóból. Ennél jobbat te sem tudsz mondani, ugye?

- hangzott Mendes válasza.

Mourinhót korábban már többen is a futball "főgonoszaként" jellemezték, amikor olyanokkal került összetűzésbe, mint Rafa Benitez, Pep Guardiola, Antonio Conte, Luke Shaw vagy épp Arsene Wenger - utóbbit egyszer "a kudarc specialistájának" is nevezte a "Special One". De a kétszeres BL-győztes, EL-győztes, EKL-győztes, angol, spanyol, olasz és portugál bajnok tréner többször ünnepelt már szándékosan a rivális szurkolók előtt - és még többször veszett össze az újságírókkal.

Ám Mourinho olykor dölyfös és ellentmondásos stílusa mellett is rendkívüli eredményességgel dolgozik, erről árulkodik többek között 26 edzői trófeája is. A közeljövőben viszont esélyesebb, hogy portugál kapitány legyen, mintsem hollywoodi filmsztár - az AS Roma 59 éves szakvezetőjére tippelnek sokan a vb után leköszönt Fernando Santos utódjaként a poszton. Sőt, felmerült a neve a brazil nemzeti csapat trénereként is.

Azt pedig egyelőre nem tudni, hogy a következő Bond-film mikor lesz látható a mozikban. A legutóbbi, "No Time to Die" c. alkotás 2021-ben került a vásznakra, Daniel Craig utoljára bújt ekkor a 007-es ügynök bőrébe. Az új Bondot és az új főgonoszt játszó színész nevét pedig még nem jelentették be.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz