Miriuta hírhedt román csapat edzője lett  - hivatalos

Kinevezték Bukarestben, csütörtökön áll munkába az egykori magyar válogatott középpályás.
Dudás Gábor 2017. szeptember 19., kedd 20:56
Kinevezték Bukarestben, csütörtökön áll munkába az egykori magyar válogatott középpályás.
Szerző: Dudás Gábor 2017. szeptember 19., kedd 20:56

Hivatalossá vált, hogy Miriuta Vasile, korábbi román származású magyar válogatott labdarúgó a Dinamo Bukarest kispadjára ül le – ezt a fővárosi klub sportigazgatója, az ugyancsak korábbi válogatott Adrian Mutu jelentette be kedden.

Az egykori győri, fehérvári, ferencvárosi és újpesti játékos, a CFR Kolozsvár, a Győri ETO és az Energie Cottbus korábbi szakvezetője 2019 júniusáig kötött szerződést a Dinamóval, amely azután volt kénytelen új vezetőedzőt keresni, hogy Cosmin Contrából román szövetségi kapitány lett. Mutu bejelentése szerint a tréner csütörtökön áll majd munkába új klubjánál.

Miriuta új csapata 18-szoros bajnoknak és 13-szoros kupagyőztesnek mondhatja magát, de az idei Ligakupa-sikerén kívül öt éve nem nyert komolyabb trófeát a gárda. A Liga 1 hetedik helyén álló egylet szurkolóiról is hírhedtté vált, pontosabban azok magyarellenes megnyilvánulásairól.

Legutóbb augusztusban, a Sepsi elleni bajnokin okoztak botrány a Dinamo fanatikusai, de ugyancsak ezen a meccsen a bukarestiek által kölcsönadott Patrick Petre is emlékezetes pillanatokat okozott.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Távozik az edző
A ciprusi élvonalbeli Anortoszisz a hivatalos oldalán jelentette be, hogy négy év után távozik Nagy Zoltán kapusedző, aki még játékosként is lehúzott négy szezont a klubnál.
Ferencváros
Két támadóról is írnak
Továbbra is tart az alkufolyamat a Crvena Zvezdával Pesic ügyében, míg Koszovóban arról írnak, hogy a bajnokság gólkirályát szemelte ki a Fradi.
DVSC
Marko Milosevic
Egy évvel meghosszabbította Marko Milosevic szerződését a DVSC - írja a Loki hivatalos oldala. A kapus tavasszal érkezett a Lokihoz, 5 bajnoki találkozón védett.
Tovább az összes átigazoláshoz