Puskás Akadémia: A Real és a Bayern után a Juventusszal is megállapodhatnak

Torinóban járt a Puskás küldöttsége, és a Juve módszereinek tanulmányozása mellett szakmai együttműködésről tárgyaltak, ifi-csapataik megmérettetéséről pedig meg is állapodtak.
Csakfoci Admin 2018. november 29., csütörtök 13:11
Torinóban járt a Puskás küldöttsége, és a Juve módszereinek tanulmányozása mellett szakmai együttműködésről tárgyaltak, ifi-csapataik megmérettetéséről pedig meg is állapodtak.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. november 29., csütörtök 13:11

A korábbiakban a Real Madriddal, és a Bayern Münchennel is szakmai megállapodásokat kötött a Puskás Akadémia. A klub küldöttsége a BL, és a Bundesliga címvédője után a Serie A bajnokához is ellátogatott, hogy együttműködésről tárgyaljanak. A Puskást Takács Mihály igazgatóból, és Papp Bence nemzetközi igazgatóból álló delegációját a játékos Giorgio Chiellini öccse, Claudio fogadta, aki a Juventus B-csapatánál a szakmai igazgatói pozíciót tölti be.

- Óriási megtiszteltetés volt, hogy egy olyan klubnál tehettük tiszteletünket, ahol az első két tréner – Károly Jenő és Viola József – magyar volt, s ahol 1951 és 53 között Sárosi György is edzősködött. - nyilatkozta Takács Mihály a pfla.hu-nak. - A Juventusnál járva identitásuk hangsúlyozása lépten-nyomon tetten érhető, testközelből érezni azt a fajta kisugárzást, amely tradíció és a klubimázs tudatos építésének elegyéből ered.

Akadémiájuk igazgatójával, Massimiliano Scagliaval megállapodásra jutottunk arról is, hogy a jövőben korosztályos csapataink a Juventus fiataljaival is összemérik erejüket.

Takácsék a látogatás alkalmával betekintést nyerhettek a torinóiak utánpótlás-nevelésébe, illetve infrastruktúrájába, valamint a helyszínen tekintették meg a Juventus-Valencia ifi- és felnőtt-BL-találkozókat.

- A Puskás Akadémia elrendezése és kialakítása egyedi a világon, de a Juventusnál is van hatvanöt bentlakó akadémista, akiket a campuson oktatnak a tanárok. A korosztályos csapatok szakmai felépítése teljesen hasonló a miénkhez, náluk is nagyon komoly hangsúlyt fektetnek a kondicionális képzésre és a futball sporttudományos aspektusaira. - tette hozzá az igazgató.

A nemzetközi kapcsolatokért felelős szakember, Papp Bence hasonlóságokat vélt felfedezni a Felcsúton, és a Torinóban tapasztalható klubfelépítés között.

- A Puskás Akadémia nemzetközi megítélésében fontos szerepet játszó torinói látogatásunk során jártunk a Juventus első csapatának főhadiszállásán is, de a vinovói edzőközpontban tett látogatásunk, illetve a Claudio Chiellinivel folytatott szakmai eszmecsere azért volt különösen fontos, mert az általa vezetett együttes egész Olaszországban egyedülálló módon nem az utánpótlás-bajnokságban, hanem a harmadosztályban szerepel, ott játszatják a legtehetségesebb fiatalokat.

A mi NB III-as csapatunknál kísértetiesen hasonló a helyzet, hiszen tehetségeink játékosérettségi fázisaként itt ismerkednek meg a felnőtt futballal. A második csapatunkkal az idén kijelölt és megvalósított irány tehát nemzetközi szinten is helytálló, és van létjogosultsága.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz