Kassai újra a BL-ben: 6 évvel a fantomgól után ukrán csapatnak vezethet – hivatalos

Először dirigálhat a magyar játékvezető ukrán csapatnak azóta, hogy a 2012-es Európa-bajnokságon nem adta meg a házigazda szabályos gólját az Anglia elleni csoportmeccsen. Manchesterben lesz jelenése szerdán.
Dudás Gábor 2018. november 5., hétfő 9:25
Először dirigálhat a magyar játékvezető ukrán csapatnak azóta, hogy a 2012-es Európa-bajnokságon nem adta meg a házigazda szabályos gólját az Anglia elleni csoportmeccsen. Manchesterben lesz jelenése szerdán.
Szerző: Dudás Gábor 2018. november 5., hétfő 9:25

2012 júniusában súlyos hibát követett el az Anglia-Ukrajna Eb-csoportmeccs 62. percében a találkozót addig egyébként remekül vezető Kassai Viktor és csapata, miután nem adta meg a házigazda szabályos gólját (a ma már kisvárdai Artem Milevskij passzolt ekkor Devichez, aki 11 méterről lőtt is, a labda felpattant Joe Hart kapuson, a becsúszva mentő John Terry pedig a visszajátszások alapján már a gólvonal mögül kanalazta ki a labdát) - az angolok végül 1-0-ra megnyerték az összecsapást.

Az akkori házigazda Ukrajnában hatalmas felháborodást keltett az eset, alighanem ennek is köszönhetően - a worldreferee.com statisztikái szerint - azóta, azaz több mint hat éve semmilyen ukrán csapatnak, sem klubnak, sem a válogatottnak nem vezetett mérkőzést Kassai a nemzetközi színtéren.

FRISSÍTÉS: Hivatalossá vált, hogy ez a sorozat szerdán véget ér, az UEFA döntésének értelmében Kassai lesz a Manchester City és az ukrán Sahtar Donyeck bírója az F-csoport mérkőzésén. A 43 éves spori munkáját az oldalvonal mellett Ring György és Tóth Vencel segítik, Bognár Tamás és Andó-Szabó Sándor az alapvonalak mögött lesz, a negyedik játékvezetői teendőket ezúttal Berettyán Péter látja el.

Kassai október 3-án a Napoli és a Liverpool BL-rangadóján működött közre utoljára játékvezetőként.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz