Nemcsakfoci: Nagy győzelemmel kezdett az Európa Kupán a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott simán, 11-7-re nyert Montenegró csapata ellen az Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjének pénteki nyitómérkőzésén.
Dudás Gábor 2019. április 5., péntek 17:06
A magyar férfi vízilabda-válogatott simán, 11-7-re nyert Montenegró csapata ellen az Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjének pénteki nyitómérkőzésén.
Szerző: Dudás Gábor 2019. április 5., péntek 17:06

A negyeddöntős meccsen Montenegró együttese szerzett vezetést, Märcz Tamás szövetségi kapitány gárdája azonban hamar válaszolt, s 2-2 után a két balkezes, Zalánki Gergő és Vámos Márton bombagóljaival 4-2-re elhúzott.

A második negyedet Varga Dénesnek a jobb felső sarokban landoló távoli lövése vezette fel, 5-3 után pedig Manhercz Krisztián pattintott távoli lövése ért célba (6-3). Még a nagyszünet előtt Montengró két ízben is betalált, így minimális magyar előnynél vonultak pihenőre a csapatok.

A harmadik negyed itt is, ott is egy gólt hozott, miután Varga második távoli találata után egyszer a rivális is eredményes volt.

A befejező nyolc percben Varga harmadszor is mesterien vette be messziről a montenegróiak kapuját (8-6), majd Zalánki következett: miután büntetőt rontott, látványosan javított, távolról bombázott védhetetlenül a hálóba (9-6). A vetélytárs teljesen elbizonytalanodott, a kegyelemdöfést Pohl Zoltán adta meg, aki közelről húzta a kapuba a labdát, 10-6-ra alakítva az állást, míg a 11-7-es végeredményt Bátori Bence állította be.

A pénteki siker előtt legutóbb 2017 nyarán nyert a magyar válogatott a montenegrói ellen.

A folytatásban Vargáék az olasz-orosz összecsapás továbbjutójával találkoznak. Szerbia Spanyolország elleni sikere esetén a Märcz-csapat számára biztossá válik a Világliga belgrádi nyolccsapatos szuperdöntőjében való szereplés, mivel a házigazdaként már biztos vl-résztvevő szerb válogatott mellett a legjobb három jut tovább. A belgrádi viadalon a tornagyőztes elsőként harcolja ki a tokiói olimpiai részvételt. (MTI)

Férfi vízilabda Európa Kupa, negyeddöntő:

Magyarország – Montenegró 11-7 (4-2, 2-3, 1-1, 4-1)

Magyarország: Nagy – Manhercz 1, Varga Dénes 3, Angyal, Hárai 1, Vámos 1, Sedlmayer 1

Cserék: Zalánki 1, Német T., Pohl 1, Erdélyi, Bátori 1

A további program:

Péntek:

16:45: Spanyolország - Szerbia

18:30: Olaszország - Oroszország

20:15: Görögország - Horvátország

Szombat:

15:00 és 16:45: Az 5-8. helyért:

18:30 és 20:15: Elődöntők

Vasárnap:

15:00: A 7. helyért

16:45: Az 5. helyért

18:30: Bronzmérkőzés

20:15: Döntő

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz