Nemcsakfoci: Milák őrületes úszással és világrekorddal lett vb-győztes Budapesten

Milák Kristóf zseniális úszással, döbbenetes fölénnyel és saját világrekordját megdöntve lett világbajnok újra 200 méteres pillangóúszásban, a budapesti Duna Arénában.
Dudás Gábor 2022. június 21., kedd 19:20
Milák Kristóf zseniális úszással, döbbenetes fölénnyel és saját világrekordját megdöntve lett világbajnok újra 200 méteres pillangóúszásban, a budapesti Duna Arénában.
Szerző: Dudás Gábor 2022. június 21., kedd 19:20

Milák Kristóf címét megvédve világcsúccsal aranyérmet nyert a 200 méteres pillangóúszást kedden a budapesti vizes világbajnokságon. Időeredménye: 1.50,34 (az előző világcsúcs: 1.50,73). A Honvéd 22 éves versenyzője, a szám olimpiai bajnoka, világcsúcstartója és Európa-bajnoka 2019-es kvangdzsui rekordját javította meg. A szám másik magyarja, Kenderesi Tamás 1:55.20-szal a hatodik lett.

Milák a hétfői előfutamban láthatóan nem erőltette meg magát, de így is bő fél másodperccel volt gyorsabb mint legközelebbi ellenfele, aztán az esti elődöntőben erődemonstrációt tartott, minden idők kilencedik legjobb úszásával szerezte meg a 4-es pályát.

A keddi fináléban a zsúfolásig megtelt Duna Arénában Milák ezúttal már az első pillanattól kezdve uralta a mezőnyt, az első fordulónál közel fél másodperccel volt jobb világcsúcsánál a különbség pedig csak nőtt az órához képest. Végül az utolsó métereken csak a digitális vonallal versenyzett.

Felfoghatatlan érzés, a helyszínen 4 ezer, amúgy 15 millió ember volt most velem. Nagyon elsiettem az úszást, elég lett volna egy gyengébb kezdés, akkor sokkal magabiztosabb lettem volna a végén, nagyon csípett a vége

- nyilatkozta Milák az M4 Sport-nak. (MTI / csakfoci.hu)

?? ? MILÁKCSÚCS!!!! Milák Kristóf zseniális úszással, döbbenetes fölénnyel és saját világrekordját megdöntve lett...

Posted by csakfoci.hu on Tuesday, June 21, 2022

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz