Nemcsakfoci: Külföldi győztes, de magyar dobogósok a Tour de Hongrie-n

Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpárversenyt, miután a vasárnapi zárószakaszon megőrizte a sárga trikót; Dina Márton a második, Valter Attila pedig a harmadik helyen végzett.
Dudás Gábor 2019. június 16., vasárnap 16:20
Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpárversenyt, miután a vasárnapi zárószakaszon megőrizte a sárga trikót; Dina Márton a második, Valter Attila pedig a harmadik helyen végzett.
Szerző: Dudás Gábor 2019. június 16., vasárnap 16:20

A 24 éves lett bajnok két szakaszsikere és az összetett elsőség mellett a legjobb hegyimenőnek járó piros trikót is begyűjtötte.

A legjobb magyart illető fehér trikót Dina érdemelte ki a 890 kilométeres össztávú viadal végén. A hazai körversenyen Peák Barnabás 2017-es második helye után végzett újra magyar a dobogón.

A székesfehérvári befutót a holland Wouter Wippert nyerte.

- Azzal a céllal érkeztünk ide, hogy megnyerjük a versenyt, de őszintén szólva engem is meglepett, hogy a Giro d’Italia után ilyen jó formában vagyok. A győzelem kulcsa egyértelműen a csapatmunka volt, rengeteget dolgoztunk ezért, együtt értük el ezt a sikert. Mivel ez volt pályafutásom első összetett győzelme, ezért sosem fogom elfelejteni! – nyilatkozta a célban a boldog sárga trikós, Krists Neilands.

- Titkon reméltem, hogy be tudok kerülni a legjobb tíz közé, de a cél az volt, hogy segítsem a csapatunk első számú versenyzőjét – mondta az MTI-nek Dina Márton. – Amikor adódott a lehetőség, igyekeztem élni vele. A mai sík szakaszon nem volt esély rá, hogy ledolgozzuk ezt a másfél perces hátrányt, de nagyon boldog vagyok és teljesen elégedett, örülök, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozásom a Kometában, s már alig várom a következő versenyeket a csapattal!

- Nagyon hosszú volt ez a néhány kör a végén, a körpályán befejeződő versenyek mindig hektikusak – fejtette ki az MTI-nek Valter Attila. – Egész nap boldogan tekertem, szuper érzés így befejezni ezt a Tourt. Bár nem nyertem, de kifejezetten örülök, hogy Marci előttem végzett, Neilands pedig egyértelműen nagyon erős volt. Ettől a két embertől nem rossz kikapni!

Az összetett sikerek mellett is remekül szerepeltek a mieink, Lovassy Krisztián megnyerte a tiszafüredi befutót, de a magyar kerékpárosok jó néhány szökésben és hajrágyőzelemben is részesek voltak, egész hetes teljesítményükre büszkék lehetünk. (MTI / tourdehongrie.hu)

40. Tour de Hongrie, az összetett végeredmény:

1. Krists Neilands (lett, Izrael Cycling Academy) 21:12:00

2. Dina Márton (magyar, Kometa Cycling Team) 1:22 perc hátrány

3. Valter Attila (magyar, CCC Development Team) 1:26 p h.

4. Edoardo Zardini (olasz, Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) 1:45 p h.

5. Giovanni Visconti (olasz, Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) 1:58 p h.

6. Juan Pedro Lopez (spanyol, Kometa Cycling Team) 2:04 p h.

7. Fetter Erik (magyar, Pannon Cycling Team) 3:02 p h.

A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld mezben) Manuel Belletti (olasz, Androni Giocattoli-Sidermec)

A hegyi pontversenyben: 1. (piros mezben) Krists Neilands (lett, Israel Cycling Academy)

A legjobb magyar versenyző: 1. (fehér mezben) Dina Márton (magyar, Kometa Cycling Team)

Neked ajánljuk
Átigazolások
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Légiósok
Szalai Attila
A török Fenerbahçe vezetősége új szerződés aláírására készül a csapat magyar védőjével.
Tovább az összes átigazoláshoz