Fotó: ztefc.hu

ZTE: Senkó és Mance távozóban, Drazic a kiszemeltek között - átigazolási tervekről beszélt Sallói

Sallói István sportigazgató elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Nyikes Zoltán 2024. május 24., péntek 10:48
Fotó: ztefc.hu
Sallói István sportigazgató elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 24., péntek 10:48

Sallói István az nso.hu-nak elmondta, a 21 éves kapus, Senkó Zsombor várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. A ZTE sportigazgatója azt is elárulta, hogy Várkonyi Bencét megvennék az MTK-tól, a házi gólkirály, Antonio Mance elé pedig egyéves hosszabbítási ajánlatot tettek, szeretnék, hogy maradjon és csak jövőre essen szó a távozásáról, de a horvát csatár most akar menni.

– Ha olyan ajánlat érkezik érte, amely a ZTE-nek és neki is megfelel, nem tudunk mit csinálni, erőszakkal nem lehet egyetlen játékost sem a klubnál tartani, pláne ha jóval magasabb fizetést ajánlanak neki. Megvan az az összeg, amelyért cserébe hajlandók vagyunk megválni tőle. Ő nagy érték, korábbi csapatában csak kallódott, ám megadtuk neki a lehetőséget, élt vele. Élete legjobb formájában van, nagyszerű idényt futott, kiváló futballista és csapatember, nagyon szeretjük, de a mi klubunk költségvetésének fontos része a játékoseladásokból származó bevétel. Hozzáteszem, hivatalos ajánlat még nem futott be érte.

Sallói elismerte, szívesen látnák a ZTE-ben a Mezőkövesd támadóját, Stefan Drazicot.

– Illene a csapatunkba, nagyszerű támadó. Sok ajánlata van, meglátjuk, sikerül-e vele megegyeznünk, szívesen látnánk. Fel vagyunk készülve Mance távozására, keressük a pótlását. Nem titok, Drazic neve is a listánkon szerepel, megvannak a jelöltjeink, elsősorban Magyarországon játszó futballistákat szeretnénk, ha nem jön össze, külföld felé fordulunk. A nyáron öt játékost tervezünk igazolni, de előbb meglátjuk, mi lesz a távozókkal, hogy alakul Sztefanosz Evangelu, Antonio Mance vagy éppen Yohan Croizet jövője. Az ő helyzetük meghatározza a lépéseinket. Croizet? Az Újpest nem, mi pedig bíztunk benne, jó döntés volt a kölcsönvétele, nagyszerű idényt zárt. Szívesen látnánk ismét a sorainkban, de a jövője az Újpest kezében van – mondta a sportigazgató.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz