ZTE: "A fiatal átlagéletkorú csapatok nem feltétlenül kiegyensúlyozottak" - a vezetőedző szerint nagyképűség lenne, ha elvárnák maguktól az európai kupaindulást

A ZTE vezetőedzője, Ricardo Moniz egy interjúban arról beszélt, hogy a fiatal játékosoknak kitűnő lehetőség lenne az Európa Konferencia Liga.
Póczik Dávid 2023. március 8., szerda 17:26
A ZTE vezetőedzője, Ricardo Moniz egy interjúban arról beszélt, hogy a fiatal játékosoknak kitűnő lehetőség lenne az Európa Konferencia Liga.
Szerző: Póczik Dávid 2023. március 8., szerda 17:26

A Puskás Akadémia ellen juthat be a MOL Magyar Kupa döntőjébe a Zalaegerszegi TE együttese, amely jelenleg az OTP Bank Liga 8. helyén áll, öt ponttal a dobogós Kisvárda mögött. A zalaiak kupaesélyeiről Ricardo Moniz vezetőedző beszélt a molkupa.hu-nak.

- A mi lehetőségeinket ismerve kissé nagyképűség lenne a részünkről, ha ezt elvárásként fogalmaznánk meg (az európai kupaindulást - a szerk.), ugyanakkor az utolsó pillanatig fogunk harcolni, hogy elérjük. Én edzőként azt vallom, minden nap az utolsó nap, más szóval mindig mindent bele kell adni, és ezt a gondolkodásmódot szeretném viszontlátni a játékosoknál is. Márpedig ebbe beletartozik az is, hogy mindig magasra kell tenni a lécet, soha nem lehet elég a minimum - kezdte a holland szakember.

- A csapatépítési politikánk ismert: 80 százalékban fiatal magyar játékosok alkotják a keretünket, ami egy igen bátor, és ezért tiszteletre méltó filozófiája a klubnak.

A fiatal átlagéletkorú csapatoknak nem feltétlenül tartozik az erényeik közé a kiegyensúlyozottság, és nálunk is hullámzóak az eredmény: néha nyerünk, néha kikapunk. De tartjuk magunkat a klub filozófiájához, mert hosszú távban gondolkodunk. Ha ebben benne is van néhány vereség, akkor sem változtatunk rajta.

- Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy sokszor kompenzálnunk kell a rutin vagy a játéktudás okán, amire az a megoldásunk, hogy mindig mi akarjuk jobban a sikert. Elfogadom a hibákat, azt viszont nem, ha az ellenfél jobban akar nyerni nálunk.

Monizt kérdezték az elődöntős ellenfélről, a Puskás Akadémiáról is.

- Tiszteljük az ellenfelet, kiváló csapat a Puskás Akadémia, de hazai pályán nem is lehet más a célunk, mint a döntőbe jutás. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy eljutott idáig, ezért most nem állhatunk meg, mennünk kell tovább. Mindig a maximumra kell törekednünk, mert csak így juthatunk előbbre.

Nem csak úgy tekintek a Magyar Kupára, mint egy Európába vezető ajtóra. Ez először is egy országos trófea, amit óriási büszkeség megnyerni, sőt a mi esetünkben történelmi siker is lenne, hiszen a ZTE még nem nyerte meg egyszer sem.

- folytatta az 58 éves tréner, aki elmondta azt is, a fiatalok számára remek lehetőség az európai kupaporond.

- A Trencin edzőjeként is eljutottunk az európai kupaszereplésig, és csodát tett a játékosokkal, hogy megmérettethették magukat nemzetközi szinten is. Rutint szereztek, belekóstoltak az európai tempóba, a piacon az értékük ment fel, a játékosokban pedig az önbizalmuk. Ennél jobbat nem is kívánhatnék a saját, igen fiatal csapatomnak - zárta.

Olvastad már?
A Fradi német kupakirálya súgott a Leverkusenről: “Már Németországban sem gondolják, hogy könnyű párharc lesz” - interjú
A Ferencváros korábbi balhátvédje, a jelenleg utánpótlásedzőként dolgozó, de a Sky Sportsnál Bundesliga-meccseken elemzőként is tevékenykedő Philipp Bönig beszélt a csakfoci.hu-nak többek között a Leverkusen-Fradi párharcról, jelenlegi karrierjéről és az FTC németországi megítéléséről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz