Vignjevic: "Hogy holnap itt leszek-e még Újpesten?" - itt az edző válasza

Nebojsa Vignjevic talán egyik utolsó interjúját adta az Újpest vezetőedzőjeként, a DVSC elleni bajnokit megelőzően.
Csakfoci.hu 2024. február 6., kedd 17:46
Nebojsa Vignjevic talán egyik utolsó interjúját adta az Újpest vezetőedzőjeként, a DVSC elleni bajnokit megelőzően.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 6., kedd 17:46

Mint arról a csakfoci.hu is beszámolt, Nebojsa Vignjevic ül majd biztosan az Újpest kispadján a DVSC ellen, a hétvégén lemondó, de egyelőre maradó szakvezető állította össze a lila-fehére kezdő 11-ét, és a mai mérkőzésen még biztosan ő adja a taktikai utasításokat.

Amikor az M4 Sport riportere - szerkesztőségünk egykori tagja -, Martí Zoltán arról kérdezte a szerb trénert, hogy valóban felajánlotta-e a lemondását, de azt Roderick Duchatelet nem fogadta el, Vignjevic kitérő választ adott.

- Beszéltünk a klubban kialakult helyzetről, de az az igazság, hogy már napok óta másról sem lehetett olvasni a médiában, ezért úgy gondolom, hogy mindarról, ami történik, erről én vagyok az utolsó, aki választ tud adni. Mindenki már jóval előttem megtudja, mi fog történni...

A kétszeres Magyar Kupa-győztes szakember azt viszont elmondta, ilyen körülmények között hogyan lehetett a DVSC elleni mérkőzésre koncentrálni.

- Beszéltem a játékosaimmal. Gyakorlatilag két napja már más sem ömlött a sajtóból, mint ez, hogy nem én ülök az Újpest kispadján, hogy nem én irányítom a csapatot a mérkőzésen, és ez üzenet volt a játékosok felé is, hiszen ők is ezen agyalnak, hogy mi lesz, változik-e az edző személye, új tulajdonos lesz-e, de arról beszéltem nekik, hogy bárki is lesz holnap az edzőjük, az ő feladatuk és az ő érdekük az, hogy a játékra koncentráljanak, hiszen ez a munkájuk.

"És vajon ön itt lesz holnap?" - szólt a sportcsatorna kérdése.

- Hol itt?

"Itt, Újpesten"

- Azt javaslom, hogy erről holnap olvassa el az újságokat, vagy talán már ma, mert ahogy mondtam, nem tudom, mi fog történni.

Ami pedig a lila-fehérek kezdőcsapatát illeti, az MTK ellen sokat bizonytalankodó fiatal Molnár helyett Banai Dávid véd majd.

- Igen, részben az is hozzájárult a váltáshoz, de valóban nem volt könnyű ilyen körülmények között a meccsre koncentrálni a fiatal kapusunknak, nem is volt egy sikeres mérkőzés számára az MTK ellen. Ő egy fiatal játékos, még támogatásra van szüksége, úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben egy rutinosabb kapus, mint Banai, jobban tudja kezelni ezt a nyomást - tette hozzá Vignjevic.

Olvastad már?
Új fejezet a magyar labdarúgásban: Nyáron érkezik a MOL Újpestre - hivatalos
A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz