Fotó: ujpestfc.hu

Vignjevic az Újpest átigazolási terveiről: "Megvan a listánk, hogy kik azok, akik távozhatnak" - 4-5 "valóban minőségi játékost" szerződtetne

Nebojsa Vignjevic az Újpest téli igazolásairól és Matija Ljujic visszatéréséről is beszélt.
Póczik Dávid 2024. január 8., hétfő 18:44
Fotó: ujpestfc.hu
Nebojsa Vignjevic az Újpest téli igazolásairól és Matija Ljujic visszatéréséről is beszélt.
Szerző: Póczik Dávid 2024. január 8., hétfő 18:44

Évindító interjút adott az NB I-ben kilencedik helyezett Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic. A szerb szakember beszélt a IV. kerületiek törökországi edzőtáboráról, valamint a téli érkezőkről is.

- A legfontosabb, hogy a keretet újra fel tudjuk frissíteni. Mióta visszatértem, a nyáron volt az első átigazolási ablak, hogy átalakítsuk a keretet, most tovább tudunk haladni ezen az úton - kezdte Vignjevic az ujpestfc.hu-nak. - Növelnünk kell a minőséget a keretben, mert van, ahol ez hiányzik. Ezt a hiányt egyetlen átigazolási időszakban nem tudtuk pótolni, nem tudtunk mindent megváltoztatni azokon a posztokon, ahol ez szükséges lett volna.

A védelemben mindenképpen szükséges változtatni, mert nagyon sok gólt kaptunk, de nem csak oda, hanem a középpályán és a támadók között is szeretnék olyan új játékost látni, aki minőséget hoz a csapatba. Pontos számot még nem tudok mondani, de már megvan a listánk, hogy kik azok, akik távozhatnak, ha mindenki számára megfelelő ajánlat érkezik, bár ez nem lesz egyszerű. Az érkezők oldalán 4-5 valóban minőségi játékosra lenne szükségünk.

A lila-fehérek trénere az edzőtáborról úgy fogalmazott, szeretné, ha csapata olyan formába lendülne, mint amilyenben a szezonkezdetkor volt.

- Az összecsapásokat arra szeretnénk felhasználni, hogy újra olyan formában legyünk, ahogyan a szezont elkezdtük még a nyáron. Azok a játékosok pedig, akik nem a felkészülés elejétől voltak velünk több lehetőséget kapjanak a bizonyításra, valamint abban reménykedem, hogy néhány új játékos időben megérkezik. Azon is dolgozni fogunk, hogy más stratégiát alkalmazzunk a fiatalok bevetése kapcsán, hogy az eredményesség és a pályán töltött idő megfelelő egyensúlyban legyenek - mondta Vignjevic, akit a régóta sérült középpályásról, Matija Ljujicról is kérdeztek.

- Nem csak a góljai, gólpasszai miatt hiányzik, hanem igazi vezére volt a középpályának, egy olyan labdarúgó, akire bármikor lehetett számítani, és minden esetben felvállalta a felelősséget, és az azzal járó következményeket is. Sosem keresett kibúvókat.

Már januárban elkezdheti velünk a felkészülést, a rehabilitációja remekül haladt, kőkeményen elvégezte a kiszabott munkát, és higgyék el, a legfájdalmasabb részeket is szó nélkül csinálta, nem hivatkozott mentális fáradtságra. Azért, hogy egészségesen és minél előbb újra a pályán legyen.

- Példamutató módon járt el a rehabilitáció alatt, mindent ennek rendelt alá, megérdemli, hogy minél előbb felvehesse mérkőzésen a mezt.

Olvastad már?
A Vidi edzőjét is meglepte a saját csapata: "Meghatározó pillanat, egy ébresztő volt, amikor kiestünk a kupából"
Bartosz Grzelak már nyár óta látta a fejlődést, de őt is meglepte, hogy csapata végül a harmadik helyig lépett előre a tabellán. A Vidi-edző szerint az erős téli ellenfelek is azt a célt szolgálják, hogy a fizikai állapotot és a csapatszellemet is magas szinten tartsák.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz