Fotó: fehervarfc.hu

Vidi: Erre a posztra igazolnának még Juhászék - az is kiderült, mikor térhet vissza a csapatkapitány

Főként a támadószekcióba szeretne még két két játékost igazolni a Vidi, de távozók is lehetnek még.
Budai László 2023. július 13., csütörtök 15:30
Fotó: fehervarfc.hu
Főként a támadószekcióba szeretne még két két játékost igazolni a Vidi, de távozók is lehetnek még.
Szerző: Budai László 2023. július 13., csütörtök 15:30

A korábbi névadó főszponzor távozása ellenére a Fehérvár FC célja a sikeres bajnoki szereplés - jelentette ki a labdarúgó OTP Bank Liga előző kiírásának 10. helyén végző székesfehérvári klub sportigazgatója csütörtökön. Juhász Roland az együttes nyilvános edzését követő sajtóbeszélgetésen emlékeztetett arra, hogy rendkívül nehéz szezonon vannak túl, a kiesést "az utolsó utáni pillanatban" kerülték el, s nem ehhez voltak szokva az elmúlt 15 évben. Reményei szerint a következő sikeresebb idény lesz - számolt be az eseményről az MTI.

Kérdésre közölte: a klub anyagi helyzete stabil, de más lehetőségeik vannak a játékosigazolások terén. Egyértelmű céljuk egy fiatalabb, "magyarosabb" csapat kialakítása, ennek érdekében sok külföldi játékostól elköszöntek, a helyükre pedig sikeréhes, egymásért is küzdő hazai fiatalokat igazoltak. A sportigazgató jelezte, hogy augusztus végéig lesznek még érkezők, főként a támadószekcióba szeretnének két játékost igazolni. Megjegyezte, hogy távozó is elképzelhető, mert vannak piacképes labdarúgóik, ám megfelelő ajánlat még senkiért sem érkezett.

Juhász Roland kiemelte, vezérszerepet szánnak a Puskás Akadémiától érkezett Spandler Csabának, de a francia Franck Bambocktól és az eddig kölcsönben a Kecskemétnél játszó Zeke Máriótól is sokat várnak. Hozzátette: Berki Marcell és Kovács Bence személyében két saját nevelésű, támadó szellemű játékos tért vissza Fehérvárra, tőlük azt remélik, hogy már ebben a szezonban hasznára lesznek a csapatnak.

Az együttes svéd vezetőedzője, Bartosz Grzelak sokkal jobb futballt vár együttesétől, mint az előző szezonban, azt szeretné elérni, hogy a Vidi kellemetlen ellenfél legyen minden csapat számára. Mint mondta, szeretne intenzívebb futballt játszatni a csapatával, több futást, több sprintet, agresszív magas letámadást vár el a játékosaitól, amit az Eszék elleni felkészülési meccsen már lehetett is látni. A szakember elmondta, hogy hosszútávú építkezés kezdődött a klubnál sok fiatal labdarúgóval, akik energikusak, éhesek a sikerre, ezért élvezi a velük való közös munkát.

Kérdésre közölte, hogy a válogatott Fiola Attila nem lesz bevethető a szezon kezdetén, és kell neki még néhány hét, mire a keretben lehet.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz