Fotó: Nemzeti Fotótár / Petrovits László

Vasas: Visszavonultatják Mészöly Kálmán mezszámát

Soha többé nem viselheti már a hármas számot felnőtt játékos a Vasasban.
Nyikes Zoltán 2023. július 28., péntek 20:02
Fotó: Nemzeti Fotótár / Petrovits László
Soha többé nem viselheti már a hármas számot felnőtt játékos a Vasasban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 28., péntek 20:02

A Vasas FC labdarúgócsapata vasárnap visszavonultatja Mészöly Kálmán 3-as mezszámát. Az angyalföldi klub ezzel a gesztussal tiszteleg a Szőke Szikla emléke előtt, aki 2022. november 21-én, életének 82. évében hunyt el.

A vasárnapi eseményen Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója átad egy bekeretezett Vasas-mezt Bardi Gyöngyinek, Mészöly özvegyének és két fiának, ifjabb Mészöly Kálmánnak és Mészöly Gézának, ezután felnőtt játékos pedig soha többé nem viselheti a hármas számot a Vasasban.

A rendezvény keretében 16.45-től a Vasas öregfiúk és a magyar öregfiúk válogatott közreműködésével Mészöly Kálmán-emlékmérkőzésre is sor kerül.

Mészöly Kálmán a Vasas 61-szeres válogatott játékosa, világ- és Európa-válogatott labdarúgó volt. A Szőke Szikla felnőtt pályafutása során kizárólag a Vasasban szerepelt, mellyel négyszeres magyar bajnok, háromszoros Közép-európai Kupa-győztes. A legendás védő 279 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a piros-kékeknél, 1962-ben az év labdarúgójává választották. Később edzőként a Vasast, a Budafokot és a nemzeti csapatot is irányította, megkapta a Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét és a Pro Urbe díjat. A Vasas és a Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíjat adományozott neki, a Csík Ferenc-díjas labdarúgó Budapest díszpolgára volt.

Az emlékmérkőzés után a Vasas FC a másodosztály rajtján vasárnap 19 órától a Budafokot fogadja az Illovszky stadionban. (MTI)

Olvastad már?
Legutóbb Serie A-csapatot irányított, most a Fradival hozták szóba külföldön - sajtóhír
Szerbiában azt írják, Dejan Stankovic is jelölt a Fradi vezetőedzői posztjára, itthonról azonban már megérkezett a cáfolat.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz