Fotó: mlsz.hu

Váratlan húzás: Plusz három játékos esélyt kaphat az Eb-szereplésre a magyar válogatottban

Akárcsak az előző kontinenstornán, idén is előfordulhat, hogy 26 játékost nevezhetnek a szövetségi kapitányok a keretbe.
Nyikes Zoltán 2024. március 28., csütörtök 18:37
Fotó: mlsz.hu
Akárcsak az előző kontinenstornán, idén is előfordulhat, hogy 26 játékost nevezhetnek a szövetségi kapitányok a keretbe.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 28., csütörtök 18:37

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megfontolja, hogy megemelje a nyári kontinensviadalon résztvevő válogatottak kereteinek létszámát.

Figyelembe vettük, hogy néhány szövetségi kapitány kritizálta a keretek létszámát. Április 8-án munkaértekezletet tartunk a résztvevő csapatokkal, ezen meghallgatjuk a szakvezetők álláspontját. Ezt követően minden ötletet megfontolunk és értékelünk

– olvasható az UEFA csütörtöki közleményében.

A június 14-én rajtoló németországi eseményre minden szövetségi kapitány 23 játékost - köztük három kapust - nevezhet, ugyanakkor az előző Eb-n - a koronavírus-járványra hivatkozva - a válogatottak keretét 26 futballista alkotta, ahogy a 2022-es világbajnokságon is. Az elmúlt napokban játszott válogatott mérkőzések során a hollandokat irányító Ronald Koeman abszurdnak nevezte, hogy csak 23 játékost lehet nevezni a nyári Eb-re, egyúttal jelezte, német kollégája, Julian Nagelsmann is egyetért vele.

Az angol csapatot vezető Gareth Southgate ennyire egyértelműen nem foglalt állást, de azt jelezte, hogy sokkal nehezebb lenne 23 játékost kiválasztani, mint 26-ot. A sorozatban harmadszor Eb-résztvevő magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a svájciakkal és a skótokkal szerepel azonos csoportban. (MTI)

Olvastad már?
Légiósok: "Kérdéses, elég jó-e ahhoz, hogy a Bundesligában játsszon" - brutálisat zuhant a magyar válogatott játékos becsült piaci értéke
Tavaly nyáron még 14, decemberben már 10, ezúttal pedig 6 millió euróra becsülik Szalai Attila piaci értékét. Sallai Roland értéke viszont szépen növekedett az elmúlt hónapoknak köszönhetően.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz