Váltás a Honvéd miatt: Kispestre igazol az NB III-as csapat edzője

A csakfoci.hu információi szerint az ezentúl a Budapest Honvédnál Horváth Ferenc segítőjeként dolgozó Sütő Szilárd utódja az NB III-as Egernél Vitelki Zoltán lehetett volna, és bár ő volt az egyik legfőbb jelölt a kispadra, végül Jakab Sándor lett az egri csapat új vezetőedzője.
Dudás Gábor 2021. február 18., csütörtök 9:11
A csakfoci.hu információi szerint az ezentúl a Budapest Honvédnál Horváth Ferenc segítőjeként dolgozó Sütő Szilárd utódja az NB III-as Egernél Vitelki Zoltán lehetett volna, és bár ő volt az egyik legfőbb jelölt a kispadra, végül Jakab Sándor lett az egri csapat új vezetőedzője.
Szerző: Dudás Gábor 2021. február 18., csütörtök 9:11

Sütő Szilárd a mai naptól távozik az egri csapat éléről, mivel "magasabb osztályból kapott megbízást" - írta az NB III-as klub hivatalos honlapja.

A csakfoci.hu értesülése szerint Sütő a Budapest Honvédnál folytatja pályafutását, ahol másodedzőként azt a Horváth Ferencet segíti majd, akivel már Győrben is együtt dolgoztak korábban.

Sütő 2019 szeptemberében ült először vezetőedzőként az ESE kispadján, irányításával a gárda az előző szezont a 10. helyen zárta, ebben az idényben pedig az NB III. Keleti csoportjának 3. helyéről várja a tavaszi folytatást.

- Újra itthagyom a szülővárosomat, de ez a búcsú most jobban megérintett, mert a csapattal való kapcsolat sokkal többet jelentett, mint előzőleg bármi más – mondta a heol.hu-nak. – Rengeteg teendővel küzdöttünk meg a több mint másfél év alatt. Elindítottunk egy csapatépítést, sok játékost cseréltünk, közben volt a Covid-19 járvány, most pedig a végén a pénzügyi nehézségek okoztak fejtörést. Ez utóbbinál ki kell emelni, hogy ez nem az operatív vezető, Harmati Péternek róható fel. Kevés ilyen korrekt vezetővel dolgoztam együtt, mint ő. Olyan út volt, ahol a kiesés elleni küzdelemből indultunk, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a játékosokkal közösen el tudtunk oda jutni, hogy a dobogón áll a csapat. Olyan közösséget alkottunk, amit nagyon nehéz itthagyni. Ilyen kötődést eddig máshol még nem sikerült kialakítani, mint ezúttal az egri játékosokkal. Éppen amiatt, hogy olyan feladatokat oldottunk meg és nehézségeket küzdöttünk le közösen, ami ritkaság számba megy.

A tréner arról a megyei lapnak még nem beszélhetett, hogy hol folytatja, mert a szerződést csak ma írja alá új klubjánál. Annyit nyilatkozott, hogy "a magasabb osztályban szereplő klub ajánlata visszautasíthatatlan erővel bírt számára".

Úgy tudjuk, közben jó eséllyel megvan az egriek távozó szakvezetőjének utódja is: információink szerint Vitelki Zoltán vezetheti majd a jövőben a harmadosztályú gárdát.

Az 50 éves szakember 2019 decemberében, Herczeg András lemondása után az akkor még NB I-es DVSC vezetőedzője is volt, posztját pedig 2020 júniusáig töltötte be a végül kieséssel zárult szezonban. 2020. július 21-én aztán kinevezték az NB II-es Kazincbarcika kispadjára is, de a borsodi csapat eredménytelensége miatt 2020 decemberében távozott. Az elsősorban a DVTK-hoz kötődő Vitelki korábban a diósgyőri korosztályos csapatokat, majd az élvonalbeli gárdát is irányíthatta, de dolgozott Budafokon és Mezőkövesden is.

A DVTK és az Eger egyébként partneri viszonyban áll egymással évek óta, még ha ez a viszony nem teljesen zavartalan is az utóbbi időben.

FRISSÍTÉS: Bár Vitelki Zoltán volt az egyik fő jelölt az Eger kispadjára, végül a klubnál korábban már dolgozó Jakab Sándort nevezték ki az NB III-as együttes vezetőedzőjének.

Olvastad már?
Eldurvult a helyzet a Diósgyőr és a testvércsapata között - nyílt levélben üzentek a DVTK vezetőjének
Egy nyilvánosságra került levél és egy szurkolói oldal írása szerint közel sem felhőtlen a "testvéregyesületi" viszony a papíron 2014 óta szoros együttműködésben lévő DVTK és Eger vezetése között.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz