Válogatott: "Kompaktak voltunk, leminimalizáltuk az ellenfél játékosait" - így értékelt Lovrencsics és Vadócz

Az ausztrálok ellen 2-1-re végződő felkészülési mérkőzés után Lovrencsics Gergő és Vadócz Krisztián értékelte a látottakat.
Csakfoci Admin 2018. június 9., szombat 21:43
Az ausztrálok ellen 2-1-re végződő felkészülési mérkőzés után Lovrencsics Gergő és Vadócz Krisztián értékelte a látottakat.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. június 9., szombat 21:43

Mint ismert, a magyar válogatott hihetetlen körülmények között 2-1-re kikapott hazai pályán az vb-re készülő ausztráloktól. A találkozó után Lovrencsics Gergő és Vadócz Krisztián értékelte a látottakat.

Lovrencsics Gergő szerint jobban játszottak, mint a fehéroroszok ellen, ami a pályán is megmutatkozott.

Az első félidőben megvoltak azok a lehetőségek, amikre készültünk. Stabil labdatartásból próbáltuk megjáratni a labdát és elvinni az egyik oldalról a másikra. Tudtuk, hogy a másik oldal üres lesz és akkor egy gyors forgatással  másik oldalon gyors akciót tudunk végig vezetni. Ez jól is nézett ki, hiszen megvoltak a lehetőségeink, Szalai Ádámnak is így került helyzetbe. Csapatszinten kompaktak voltunk, de sajnos a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni. A második félidőben a fáradtság kijött rajtunk, mivel három napon belül két meccset játszottunk és szezon vége is van. Sok pozitív volt az előző mérkőzéshez képest, ebből kell tanulnunk és most már nyernünk kell. Láthattuk sokkal egyben volt a csapat, mind védekezésben, mind támadásban. Pontrúgásokból is, sokat fejlődtünk már az előző meccshez képest is. Van még hova fejlődni. Megbeszéltük, hogy kinek hogyan és merre kell mozognia, a szélsők, hogy tereljük befele vagy kifele az ellenfelet, és hogyan zárjuk le a területeket előttük. Ez akkor látszódott, amikor a két belső védőnél volt a labda nagyon nem tudtak mit kezdeni. Tudtuk, hogy a baloldaluk nagyon erős, a balhátvédjük mindig jön fel a támadásokkal, a balszélsőjük nagyon jó egy az egyben, és ezeknek a játékosoknak leminimalizáltuk a veszélyességüket.  Agresszívak voltunk, és ez az, ami hiányzott a fehéroroszok elleni meccsből, amit Gulácsi Peti is kiemelt, hogy az egy az elleni párharcokat meg kell nyernünk, ami elengedhetetlen a nemzetközi szinten. A szövetségi kapitány sok pozitívumot látott, ám két olyan gólt kaptunk, ami elkerülhető lett volna. Bennünk volt a fáradtság is, hiszen Kádár Tomi is végig robotolta a meccset. Sajnos az ilyen benne van a meccsben, ma sokkal jobban néztünk ki, mint korábban.

Vadócz Krisztián szerint a ma este mutatott játékot állandósítani kellene.

Ha ti és a szurkolók is úgy láttátok, hogy játékban előreléptünk, akkor ez örömteli, mert mi is úgy éreztük. Stabilan sikerült védekeznünk, ami az elmúlt időszakban nem volt jellemző ránk az Eb után. A válogatott mindig egy dinamikusan változó dolog, az egyik meccs ilyen, a másik olyan. Többször kellene legalább úgy játszanunk, mint ma, ami a célunk is lenne. Az ausztrálok lehet, hogy más gyakoroltak, több teret engedtek nekünk, voltak helyzeteink. Jobban néztünk ki, de ez igazából semmit nem jelent, mert igazából a tétmeccseken kapjuk meg az osztályzatokat. Örülünk, mert végre nem kaptuk meg azokat a kritikus hangokat, amik idáig jellemeztek minket. Kicsivel jobban néztünk ki, és ezt kellene állandósítani, mert egy-egy meccs nem jelent semmit, folyamatosan kellene hozni ezt az alapot, hogy sikerüljön utolérni a nemzetközi mezőnyt. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ami nem volt jellemző ránk. Ennek örülni kell és a jelenlegi helyzetünkben az ilyen apró dolgok kellenek, hogy ezekből önbizalmat merítsünk, mert az eddigi teljesítményünk nem adott bizakodásra okot. Szeptemberben jönnek a tétmeccsek, ahol megmondják az igazat: jók vagyunk, vagy sem.

Olvastad már?
Leekens: "Nem gondolkodom a távozáson. Első a taktika, utána jönnek az eredmények"
Georges Leekens a teljesítménnyel elégedett volt, az eredménnyel nem. Beszélt a kapuscseréről, Dibusz hibájáról, a taktikáról és a következő hónapokról is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz