Fotó: MTI

Válogatott visszhangok: „Fordított helyzetben másképp döntött volna a bíró"; "Van, amikor a 100 százalék sem elég" - Szoboszlai szerint visszatérünk a magyar foci matekozós időszakához

Nagy Ádám a szünetben megkérdezte a játékvezetőt, hogy miért ítélte szabályosnak a németek gólját. Szoboszlai Dominik szerint mindent kiadtak magukból, volt olyan csapattársa, aki szédült a meccs után. Schäfer András úgy látja, ennél több helyzetet nem lehet kidolgozni Németország ellen, míg Sallai Roland a szerencsét hiányolta.
Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 10:56
Fotó: MTI
Nagy Ádám a szünetben megkérdezte a játékvezetőt, hogy miért ítélte szabályosnak a németek gólját. Szoboszlai Dominik szerint mindent kiadtak magukból, volt olyan csapattársa, aki szédült a meccs után. Schäfer András úgy látja, ennél több helyzetet nem lehet kidolgozni Németország ellen, míg Sallai Roland a szerencsét hiányolta.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 10:56

Mint ismert, válogatottunk egy erősen vitatott első gól után 2-0-ra kikapott Németországtól az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. Nagy Ádám, csapatunk középpályása nagyon nem volt elégedett a holland bíró tevékenységével.

- Az első gól befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Végig az volt az érzésem, hogy a bíró szemében egy kiscsapat játszott egy nagycsapattal és nem mert a nagycsapat ellen fújni. Ha számonkértük rajta a kétes szituációkat, akkor arrogáns válasz érkezett.

Az első félidő végén megkérdeztem tőle, hogy, visszanézte-e a németek gólját. Mondta, hogy igen, és szerinte vállal történt az ütközés, erre azt válaszoltam, hogy nem váll a váll elleni párharc volt, hanem Willi hátát lökte meg.

Ő azonban nem látott szabálytalanságot, ahogy a VAR sem. Biztos vagyok benne, hogy fordított helyzetben másképp döntött volna. Ami viszont pozitívum, hogy erre a teljesítményre már lehet építkezni. Ha Svájc ellen is hozzuk az alapjátékunkat, hogy egy blokként védekezünk és ebből indítjuk a veszélyes támadásokat, akkor minimum egy pontot szerezhettünk volna. Emiatt nagyon dühítő az első mérkőzés végeredménye. A német válogatott más kvalitás, sebességben, labdatartásban is nagyon jók. Az utolsó meccsen a skótok ellen is odatesszük magunkat, aztán kicsit magyarosan majd számolgathatunk.

Szoboszlai Dominik is kiemelte a matekozást, valamint azt, hogy a németek ellen mindent kiadtak magukból.

- A német válogatott tele van minőségi játékosokkal, ezt most mindenki láthatta. Mindent kiadtunk magunk, amikor beértünk az öltözőbe, volt olyan csapattársam, aki szédült, annyira kihajtotta magát. Sajnos azonban ez sem volt elég. A németeket is meg tudtuk szorongatni, védekeztünk, ahogy tudtunk, voltak helyzeteink is. Az első gólnak nem lett volna szabad megtörténnie, egyértelmű szabálytalanság előzte meg. Most egy kicsit visszatérünk a magyar focinak abba az időszakába, amikor matekozni kell. Sajnos nemcsak a mi kezünkben van a sorsunk. Az utolsó meccsen is szükségünk lesz minden szurkolónkra.

Schäfer András szerint két vereség után az a legfontosabb, hogy mentálisan rendben legyen a csapat a skótok elleni mérkőzésre.

Ennél több helyzetet Németország ellen nehéz kialakítani, de ha ezeket nem lövöd be, így jársz.

Most nem volt meg az a kicsi szerencse sem, ami korábban igen. A németek megérdemelték a győzelmet, de sajnálom, hogy egy ilyen ítélet kellett vezetőgóljukhoz. Most az a legfontosabb, hogy legyőzzük Skóciát, akkor még nyitott lesz a továbbjutás kérdése. Összeszedjük magunkat, két vereség után mentálisan is rendben kell lennünk. Nagyon hálásak vagyunk a szurkolók biztatásért, számítunk rájuk az utolsó meccsen is.  

Sallai Roland szűkszavúan értékelt a találkozót követően.

- Sikerült jó meccset játszanunk egy nagyon erős német csapat ellen, de sokszor a 100 százalék sem elég. Most szerencse is kellett volna a jó eredményhez, de az kevésbé volt meg. Szeretnénk megnyerni az utolsó csoportmeccset.

csakfoci.hu Suzukival jut el a magyar válogatott Eb-meccseire: auto.suzuki.hu

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Még nem le álltak le az igazolásokkal
Lehetnek még érkezők és távozók is a sportigazgató elmondása szerint.
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Tovább az összes átigazoláshoz