Fotó: MTI/Illyés Tibor

Válogatott: Újabb elképesztő rekord, a litván-magyar Eb-selejtező az év legnézettebb sporteseménye lett itthon

A szombati szerbek elleni összecsapást megelőzve a keddi litván-magyar közvetítés lett az év legnézettebb sporteseménye hazánkban.
Póczik Dávid 2023. október 18., szerda 14:38
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A szombati szerbek elleni összecsapást megelőzve a keddi litván-magyar közvetítés lett az év legnézettebb sporteseménye hazánkban.
Szerző: Póczik Dávid 2023. október 18., szerda 14:38

Néhány nap alatt másodszor is nézettségi rekordot döntött a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének közvetítése - számolt be róla közleményében az M4 Sport. A keddi litvánok elleni találkozó, még a szombati szerbek elleni fordulónál is több magyart vonzott a képernyők elé.

Az első félidőben 816 ezren, a másodikban 819 ezren követték az M4 Sport csatornán és 112 ezren az m4sport.hu oldalon. Ezzel az m4sport.hu oldalon is rekordot hozott a selejtezősorozat mérkőzései között. A televíziónézők 22,8 százaléka választotta kedd este a közmédia sportcsatornáját, az arány a férfiak esetében még magasabb volt: 33,8 százalék követte a találkozót. A közvetítésbe több mint 1,4 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre, hogy szurkoljanak a nemzeti válogatottnak.

A szombati szerbek elleni találkozót 37 ezer nézővel előzte meg a kedd esti selejtező a nézettségi adatok szerint. A találkozót átlagosan 72 percig követte egy néző az M4 Sporton és 55 percig az m4sport.hu oldalon.

Marco Rossi alakulatának még két mérkőzése maradt a sorozatból, hogy Magyarország egyenes ágon jusson ki a 2024-es németországi kontinenstornára. A következő két találkozót is élőben közvetíti az M4 Sport, a Kossuth Rádió és az m4sport.hu. Az első összecsapás november 16-án lesz Bulgáriában, míg a selejtezősorozat zárómérkőzése november 19-én a Puskás Arénában, Montenegró ellen.

Olvastad már?
A litvánok szerint "közel jártak a csodához" Magyarország ellen: "Az első félidő olyan volt, mint egy álom" - lapszemle
Így látták a litván lapok és internetes portálok a keddi Litvánia-Magyarország Eb-selejtezőn (2-2) történteket. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz