Fotó: mlsz.hu

Magyar válogatott: Brutális nézettségi rekordot is hozott a szerbek legyőzése

A márciusi, Bulgária elleni hazai találkozót felülmúlva ez a mérkőzés lett az év legnézettebb sportközvetítése hazánkban.
Budai László 2023. október 16., hétfő 13:10
Fotó: mlsz.hu
A márciusi, Bulgária elleni hazai találkozót felülmúlva ez a mérkőzés lett az év legnézettebb sportközvetítése hazánkban.
Szerző: Budai László 2023. október 16., hétfő 13:10

Az év legnézettebb sporteseménye volt hazánkban a szombati magyar-szerb Eb-selejtezős mérkőzés - számolt be róla közleményében az M4 Sport, amelyen 763 ezer néző követte, ahogy nemzeti csapatunk 2-1-es győzelmet aratott. A közvetítésbe több mint 1,3 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre, és a találkozó ideje alatt piacvezető volt a közmédia sportcsatornája, megelőzve a TV2 és az RTL csatornát is.

Az első félidőben 703 ezren, a másodikban 840 ezren követték a találkozót az M4 Sport csatornán és 104 ezren az m4sport.hu oldalon. A televíziónézők 20,9 százaléka választotta szombat este a mérkőzést, az arány a férfiak esetében még magasabb volt: 31,4 százalék követte a találkozót. A közvetítésbe több mint 1,3 millióan kapcsolódtak be legalább 1 percre, hogy szurkoljanak a nemzeti válogatottnak. A márciusi, Bulgária elleni hazai találkozót felülmúlva ez a mérkőzés lett az év legnézettebb sportközvetítése hazánkban.

A találkozót átlagosan 78 percig nézte egy néző az M4 Sporton és 59 percig az m4sport.hu oldalon, mindkettő a legmagasabb a selejtezősorozat mérkőzéseit tekintve. Marco Rossi alakulatának szombati sikere azt jelenti, hogy Magyarország csoportelsőként, egyenes ágon kijuthat a 2024-es németországi kontinenstornára, amennyiben kedd este legyőzi Litvániát. A találkozót 20:45-től közvetíti az M4 Sport, a Kossuth Rádió és az m4sport.hu.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz