Fotó: www.mlsz.hu

U19-es válogatott: Kijelölte az MLSZ az NB II-be távozó edző utódját - hivatalos

Az Illés Akadémiáról érkező fiatal szakember a szeptemberben távozó Preisinger Sándor csapatát, az U19-es válogatottat veszi át.
Nyikes Zoltán 2020. október 7., szerda 10:57
Fotó: www.mlsz.hu
Az Illés Akadémiáról érkező fiatal szakember a szeptemberben távozó Preisinger Sándor csapatát, az U19-es válogatottat veszi át.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 7., szerda 10:57

A 39 éves Oross Márton játékos-pályafutása során megfordult a Győri ETO, a Kecskemét, a Gyirmót FC és a Haladás színeiben is, karrierje elején szerepelt a magyar utánpótlás-válogatottakban is. Profi pályafutását Gyirmóton fejezte be, ahol utolsó éveiben már utánpótlásedzőként is dolgozott.

Innen az ETO FC-hez kerül, ahol előbb az U12-es, majd az U19-es és U17-es csapatokat irányította. 2018 márciusában került az Illés Akadémiára, itt az U17-es és az U19-es korosztály szakvezetője volt, emellett videóelemzői és szekcióvezetői feladatokat is ellátott a Haladásnál - írja az mlsz.hu.

Oross Márton az MLSZ szövetségi edzőjeként a tavaly Európa-bajnokságon és világbajnokságon is részt vett 2002-es korosztályt veszi át az MLSZ kötelékéből szeptemberben távozó Preisinger Sándortól, első összetartását jövő héten tartja a csapatnak.

– Megtisztelő, hogy rám gondoltak ebben a pozícióban, nagyon örülök a szövetség felkérésének. Ez a korosztály nagyszerű eredményeket ért el a közelmúltban, mindent megteszek annak érdekében, hogy a jövőben is sikeres legyen a csapat. Az elmúlt években sokat beszélgettem Preisinger Sándorral a csapatról, hiszen én is ugyanezzel a korosztállyal dolgoztam Szombathelyen, ezért jól ismerem a válogatott és a korosztály hazai játékosait, és nagyon várom már, hogy elkezdhessük a közös munkát a fiúkkal.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Sallai Roland
Édesapja elmondása szerint Olaszországba kerülhet a nyáron a Freiburg magyar válogatott támadója.
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz