U17-es elitkör: Legyőztük a szlovákokat és megvan a 2. hely, de egy szabálymódosítás miatt csak minimális esélyünk van az Eb-re

Az U17-es Eb-elitkör utolsó fordulójában a mieink 3-1-re legyőzték Szlovákiát és Hollandia mögött a csoportunk második helyén végeztek.
Privacsek András 2022. március 30., szerda 18:57
Az U17-es Eb-elitkör utolsó fordulójában a mieink 3-1-re legyőzték Szlovákiát és Hollandia mögött a csoportunk második helyén végeztek.
Szerző: Privacsek András 2022. március 30., szerda 18:57

Férfi U17-es válogatottunk megérdemelt győzelmet aratott a szlovákok ellen a hollandiai elitkörben, de az izraeli Európa-bajnokságra nem sikerült bebiztosítania a kijutást - írja az mlsz.hu.

Szélesi Zoltán együttese a hollandok elleni 0-2 és a görögök elleni 1-1 után még eséllyel pályázott elitkörös csoportja második helyére, ehhez a hollandiai torna utolsó fordulójában mindenképpen nyernie kellett a szlovákok ellen.

A magyar válogatotton nem múlt semmi, már a 4. percben megszerezte a vezetést, egy szöglet után Lisztes Krisztián 20 méterről bombázott a léc alá (1-0). A szlovákok a 12. percben egyenlítettek, egy lövésük Bodnár Gergőn megpattant, és így jutott a hálóba a labda (1-1). A folytatásban jobb volt a magyar csapat, és a 25. percben megérdemelten vette vissza az előnyt, Szűcs Tamás szabadrúgása után Komlósi Bence fejelt a hálóba (2-1), így alakult ki a félidei eredmény.

A fordulás után is a magyar válogatott akarata érvényesült, több ígéretes helyzetet is kialakítottunk, majd a 63. percben Lisztes passzából Pesti Zoltán vette be az ellenfél kapuját, ezzel megdupláztuk az előnyt (3-1). A folytatásban magabiztosan őriztük az előnyt, ellenfelünk hiába mozgósított nagy energiákat a gólszerzés érdekében, nem alakított ki nagyobb helyzeteket, előttünk kontratámadások végén alakultak ki további lehetőségek. Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott a 3-1-es győzelemmel a második helyen zárt a csoportjában.

Sajnos a második hely nem ért Európa-bajnoki kvalifikációt, mert az orosz válogatott kizárása miatt változtak az eredeti szabályok, és a csoport utolsó helyezettjei ellen elért eredmények nem számítanak, amikor meghatározzák a nyolc csoport hét legjobb másodikját. Így a magyar válogatott esetében éppen a szlovákok elleni győzelem három pontja esett ki, és az eddig lejátszott hét csoportból a mieink mérlege a legrosszabb a másodikok közül.

Egy halvány reménysugár lehet, hogy egy csoportban még nem játszottak mérkőzéseket (Olaszország, Lengyelország, Ukrajna és Koszovó április végén lép pályára), és egy jó adag szerencsével alakulhatnak úgy az eredmények, hogy végül abból a négyesből kerül ki a legrosszabb mérleggel rendelkező csoportmásodik.

– A győzelem és a mutatott játék miatt elégedett lehetek, viszont csalódott vagyok, hogy, hacsak nem történik egy kisebb csoda az utolsó csoportban, végül nem ér Eb-részvételt a második helyünk – értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán. – Mostanra jutott el oda a válogatott, ahová a kezdetek óta szerettünk volna eljutni: igazi csapatként működtek együtt a játékosok, a pályán és a pályán kívül is összekovácsolódott a közösség. A játékosok nagyot léptek előre taktikailag az elitkör végére, a mai mérkőzésen minden úgy történt a pályán, ahogyan elterveztük, jól vívtuk meg a párharcokat, ráerőltettük az akaratunkat az ellenfélre. A mezőnyfölényünk és a helyzeteink alapján is megérdemelt a győzelem, ha a befejezéseinknél jobban koncentrálunk, nagyobb is lehetett volna a különbség.

U17-es Eb elitkör, 3. forduló:
Magyarország U17 - Szlovákia U17 3-1 (Lisztes 4., Komlósi 25., Pesti 63., ill. Bodnár 12. - öngól)

Magyarország U17: Pécsi - Bodnár, Szabó, Almássy, Komlósi - Kocsis (Boros, 73.), Szűcs (Pesti 31.), Kovács - Pócs (Nagy, 73.), Klausz, Lisztes

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
Tovább az összes átigazoláshoz