Fotó: ujpestfc.hu

Újra egységben: Egyesült az Újpest FC és az UTE - hivatalos

Az UTE labdarúgó-szakosztályát is már a MOL-Csoport által delegált elnökség fogja irányítani.
Nyikes Zoltán 2024. május 30., csütörtök 19:42
Fotó: ujpestfc.hu
Az UTE labdarúgó-szakosztályát is már a MOL-Csoport által delegált elnökség fogja irányítani.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 30., csütörtök 19:42

A mai nap fontos dátum az újpesti labdarúgás történetében, mivel az Újpesti Torna Egylet arról döntött, hogy az egyesület keretein belül a labdarúgó-szakosztályt önálló jogi személlyé nyilvánítja, melynek irányítását a MOL-Csoport által delegált elnökség részére átadja – írja az ujpestfc.hu.

Döntés született arról is, hogy a szakmai irányítást az UTE Labdarúgó Szakosztályt működtető szakmai csapatra bízzák, együttműködésben az Újpest FC szakembereivel. Ezzel a döntéssel hosszú távra megoldódik a labdarúgás-, a női labdarúgás- és a futsal-utánpótlás helyzete is Újpesten.

– A megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy a jelenleg is magas színvonalon működő professzionális labdarúgó-utánpótlásképzés szintet lépjen, és a felnőtt csapat számára még több, minőségi, saját nevelésű játékosállományt biztosítson, amely a nemzetközi élvonalban is megállja a helyét. Mint ismert, a MOL-Csoport a közelmúltban megvásárolta az Újpest FC labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságot, ezzel az egyik legnépszerűbb és az egyik legsikeresebb hazai labdarúgó klub újra magyar tulajdonba került – olvasható a közleményben.

Hozzáteszik, az újpesti labdarúgás sajnálatos okoknál fogva hosszú éveken át ketté volt szakítva. Az új tulajdonos - a felnőtt labdarúgócsapat stabilizálása mellett - fontosnak tartja az utánpótlás egyesítését is, ezért szinte azonnal megkezdődtek a tárgyalások az Újpesti Torna Egylet vezetésével az újraegyesítésről, melyek a mai napon sikerre vezettek.

Olvastad már?
NB II: Kistelekiékhez új edző érkezik - rivális trénere az egyik fő jelölt
A Csakfoci információi szerint Aczél Zoltán a zuglóiak fő jelöltje, de egyáltalán nem lesz könnyű a megszerzése.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz