Fotó: ujpestfc.hu

Újpest: "Életem legnehezebb beállása volt a Fradi elleni" - a leghűségesebb játékos Magyarországon máshol nem játszana

Banai Dávid sérülése már a múltté, és most fontos feladat vár rá csapattársa Ferencváros elleni piros lapja miatt. A 20 éve az Újpest kötelékébe tartozó kapus azt is elárulta, milyen volt beállnia vészcsereként a derbin. 
Csakfoci.hu 2023. február 9., csütörtök 12:40
Fotó: ujpestfc.hu
Banai Dávid sérülése már a múltté, és most fontos feladat vár rá csapattársa Ferencváros elleni piros lapja miatt. A 20 éve az Újpest kötelékébe tartozó kapus azt is elárulta, milyen volt beállnia vészcsereként a derbin. 
Szerző: Csakfoci.hu 2023. február 9., csütörtök 12:40

Az Újpest 28 éves kapusa, Banai Dávid 2003 óta tartozik a lila-fehérek kötelékébe, soha másik klub mezét nem viselte. A hivatalos klubhonlap rákérdezett nála, hogy maradna-e a IV. kerületben pályafutása végéig, mint mondjuk Francesco Totti a Romában, vagy azért kipróbálná magát külföldön is?

- Ezen sokszor gondolkodtam már. Amennyiben jönne egy olyan lehetőség, ami kecsegtető, kipróbálnám a külföldi labdarúgást is. Viszont itt Magyarországon nincs tervben, hogy bárhol máshol játsszak - válaszolta a hálóőr.

Aki a Ferencváros elleni múlt hétvégi derbin (3-1 győztek a zöldek) furcsa helyzetbe került, hiszen a második félidő hajrájában váratlanul lehetőséghez jutott. A 80. percben szerb kapus- és csapattársa, Djordje Nikolic a kapujából rosszul kimozdulva, a 16-oson kívül tarolta le Owusut, emiat azonnal kiállította a játékvezető. És szinte azonnal el is dőlt a derbi: a piros lap után megítélt szabadrúgást Ryan Mmaee 23 méterről csavarta a frissen beállt Banai kapujának jobb felső sarkába.

Megmondom őszintén, ez életem legnehezebb beállása volt, nagyon furcsa volt az egész szituáció. Egy-két szót mondott, de ez egy olyan helyzet, ami jó esetben egy életben egyszer fordul elő az emberrel, így túl sok elemzésre nem szorul

- mondta ennek kapcsán a játékos, aki arról is beszélt, miben lépett előre szerinte az Újpest játékban, és miben kellene még fejlődnie.

- Mindenképpen a védekezést kell kiemelnem, sokkal egységesebben, szervezetteben mozog együtt a csapat. Ez is volt az elsődleges célunk a tavaszra, hogy hátul rendezzük a sorokat és minél kevesebb gólt kapjunk. (...) A góllövésben (kellene még fejlődniük - a szerk.). Megvannak a helyzeteink, de jóval nagyobb százalékban ki is kéne használnunk őket. Emellett pedig az egyéni hibákat kell elkerülnünk, vagy legalábbis minimalizálni őket - reagált az ujpestfc.hu-nak.

Olvastad már?
Fradi: “Az öltözőben nem én vagyok a leghangosabb, a pályán talán már igen” - interjú Kristoffer Zachariassennel
Kellett neki idő, mire belerázódott a játékba, de mára a Ferencváros egyik legjobbjává vált Kristoffer Zachariassen. A norvég futballista későn, csak 23 évesen vált élvonalbeli labdarúgóvá, légiósnak állása előtt egy trófeát sem nyert, utánpótlásszinteken egyszer sem volt válogatott, 29 éves korára mégis bajnokként és kupagyőztesként készülhet az EL-nyolcaddöntőre, a norvég felnőtt nemzeti csapatban pedig olyan világklasszisok mellett játszhat, mint Erling Haaland vagy Martin Ödegaard. Zachariassennel ferencvárosi felemelkedéséről, egy EL-döntőre szóló fogadalomról és arról is beszélgettünk, hogy nemcsak Magyarországon vannak későn felfedezett tehetségek. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz