Fotó: ujpestfc.hu

Újpest-edző: "A Kisvárda nagyon visszaállt, nem akart focizni" - NB I-es értékelések

Az NB I 20. fordulójának nyitómeccsén a Kisvárda 2-1-re legyőzte az Újpestet - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 22:48
Fotó: ujpestfc.hu
Az NB I 20. fordulójának nyitómeccsén a Kisvárda 2-1-re legyőzte az Újpestet - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 22:48

Kisvárda–Újpest FC 2-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Török László (Kisvárda): – Nagyon sok meló volt a győzelemben, viszont nagyon sok hiba is volt a játékunkban. A mai mérkőzés legfontosabb pillanata az volt, amikor lefújták a találkozót és megszereztük a három pontot. Nem nagyon szeretnék belemenni a játékba, és hogy miben hibáztunk. A megbeszélteket nem mindig tudtuk megvalósítani, ehhez kellett az ellenfél is, az Újpest nagyon feljött ránk az első félidő elején. Sajnos sok labdát veszítettünk, hiba csúszott a presszingünkben is, úgyhogy az első félidő a vendégeké volt. A második játékrészre sem javult akkorát a játékunk, de összességében már voltak fellelhető kisvárdai jegyek a játékunkban. Nagyon kiélezett a bajnokság, a Fradi kicsit hátradőlhet, de a többiek nem, nekünk minden mérkőzés menekülés a győzelembe. Egyáltalán nem lepett meg minket az Újpest szerkezetváltása, egy kicsit örültünk is neki, mert a középpályán többet tudtunk létszámfölényt kialakítani és ezekből volt is lehetőségünk támadásokat vezetni. Nagyon sokat jelent ez a három pont, láttuk a játékosokon a stresszfaktort, emiatt volt kapkodó a játékunk is. Próbáltuk átmenteni a Fradi elleni jó játékot mára is, de nem sikerült, ám a legfontosabb a három pont. (M4 Sport)

Milos Kruscic (Újpest): – Apró dolgok döntötték el a három pont sorsát. A második várdai gól szerencsétlen helyzet volt, hiszen remekül hatástalanította Nikolic a kontrát, de az ellenfél játékosa elé pattant a labda és a kezdőkörből gólt lőtt. Lehet, hogy a külső szemlélőnek úgy tűnt, hogy könnyen lehetett játszani ezen a pályán, de egyáltalán nem így volt. Nagyon kemény és csúszós volt a gyep, a futást is megnehezítette, úgyhogy nehezek voltak a körülmények. Jól kezdtük a meccset, mezőnyfölényt alakítottunk ki, az ellenfelünk elsősorban a hosszú előreívelésekkel és szögletekkel próbált veszélyeztetni. Időnként mi voltunk azok, akik szögleteket ajándékoztunk nekik, illetve volt egy lesgólunk is. A második játékrészben szerkezetet váltottunk, két csatárra álltunk át, támadóbb szellemű játékot játszottunk. Simon szinte azonnal egalizált is, de a második gólját követően nagyon visszaállt a Kisvárda és nem nagyon akart focizni, csak ívelgetett. Ekkor újabb szerkezetváltás következett, megpróbáltuk a beadásokat erőltetni a szélekről, egy-két jó helyzetet ki is alakítottunk, de ebből gól nem született. Nagyon sok energiát emésztett fel az elmúlt néhány mérkőzés, ezért most hazamegyünk, regenerálódunk és készülünk a Kecskemét elleni meccsre. (M4 Sport)

Olvastad már?
A Fradi őszi végzete szerint most az iksz is bravúr lenne: "Biztos, hogy vissza akarnak vágni"
A meglepetéscsapat KTE középpályása, az ősszel a Ferencváros ellen két gólt szerző Nagy Krisztián szerint a sok szurkoló őket is feldobhatja majd az NB I-es forduló rangadóján.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz