Újabb utánpótlás-akadémia kivitelezése kezdődött el Magyarországon

Az idősebb Dárdai Pál nevét viselő pécsi labdarúgó-akadémia a tervek szerint 2020. június végére készül el. A sportkomplexumban műfüves fedett munkacsarnokot, füves és műfüves edzőpályákat alakítanak ki.
Nyikes Zoltán 2019. március 27., szerda 11:30
Az idősebb Dárdai Pál nevét viselő pécsi labdarúgó-akadémia a tervek szerint 2020. június végére készül el. A sportkomplexumban műfüves fedett munkacsarnokot, füves és műfüves edzőpályákat alakítanak ki.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. március 27., szerda 11:30

Elkezdődött szerdán a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. idősebb Dárdai Pál (1951-2017) nevét viselő utánpótlás labdarúgó-akadémiájának kivitelezése a baranyai megyeszékhelyen.

A sajtótájékoztatón Vári Attila, a PSN vezérigazgatója a bruttó 3 milliárd forintos kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztést méltatva és a támogatást megköszönve azt mondta: a PMFC egy országos szinten kiemelkedő utánpótlás és felnőtt klub.

A regionális utánpótlás központban naponta mintegy 300 igazolt versenyzőt képeznek - tette hozzá.

Mint ismertette, a régióban mintegy tíz egyesület kiemelkedő sportolóit képzik tovább a válogatott részére, több ezer gyermeket vonnak be az akadémia munkájába. Vári Attila szerint a beruházás fontos pillanata a PSN fejlődésének, annak köszönhetően pedig az akadémia az ország egyik legjobb képzőközpontjává válhat.

https://www.instagram.com/p/Bvgok_QlvM8/

A Pécs kovácstelepi városrészében létesítendő sportkomplexumban műfüves fedett munkacsarnokot, füves és műfüves edzőpályákat alakítanak ki.

A PSN-nek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a több mint 2300 négyzetméteres központi épületben kapnak helyet a csapatöltözők, a masszázs- és orvosi szobák, edzői és bírói öltözők, a hozzá tartozó vizes helyiségekkel. Az épület földszintjén klubterem és büfé lesz, az emeletén az irodák és öltözők mellett pedig készül egy 300 négyzetméteres bemelegítő-terem is, valamint tíz - egyenként tíz négyzetméteres - különterem.

Továbbá 18 személyautó és három csapatbusz számára alakítanak ki parkolóhelyet. Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az elmúlt két évben megvalósult és a jelenleg is folyamatban lévő városi sportfejlesztésekre utalva úgy fogalmazott: a "Pécs sok évtized lemaradását igyekszik rohamléptekkel behozni".

A beruházás a tervek szerint 2020. június végére készül el.

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz